Drie maanden cel voor wildplasser die betrapt werd met cannabis in Veurne

Een 49-jarige Fransman uit De Panne die terwijl hij aan het wildplassen was tegen het station van Veurne ook betrapt werd met cannabis, kreeg daarvoor nu drie maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, negentienden met uitstel.

Op 7 januari in de late avond reed een politiepatrouille van zone Spoorkin voorbij het station in Veurne. Ze zagen hoe een man zich bezondigde aan wildplassen tegen de stellingen en bouwhekkens aan het station. “Ze besloten de man op zijn gedrag aan te spreken, maar hadden ook vermoedens dat er meer aan de hand was”, sprak de procureur in de rechtbank van Veurne.

Drugsbezit

“Daarop onderwierpen ze M.D. aan een veiligheidsfouille. Bij hem werd een zakje van zeven gram aan cannabis gevonden. Dat bleek voor eigen gebruik te zijn. De cannabis werd afgenomen en M.D. kreeg een voorstel tot minnelijke schikking van 175 euro. Hij betaalde dat echter niet en reageerde niet meer. Daarom werd hij gedagvaard. “

Ook in de rechtbank daagde M.D. uiteindelijk niet op zodat hij geen milde straf kon vragen. Hij kreeg nu drie maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, negentienden met uitstel. (JH)

The post Drie maanden cel voor wildplasser die betrapt werd met cannabis in Veurne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »