Bromfiets van Kurt (20) brandt bij eerste keer starten al meteen uit: “Vlammen schoten tot een meter hoog uit. Gelukkig kon ik nog snel wegspringen”

De 20-jarige Kurt Defever uit de Troetelarestraat uit Vladslo, bij Diksmuide, liep vrijdagmiddag de schrik van zijn leven op toen hij zijn nieuwe bromfiets wilde starten. “Meteen nadat ik die in gang zette, schoten er vlammen tot een meter hoog uit”, zegt Kurt, die snel weg kon springen. Hij had de brommer pas van gisteren, donderdag, in zijn bezit. “Ik ga nu navragen aan de vorige eigenaars of ze wisten dat er iets kapot aan was.”

De brandweer van Diksmuide werd vrijdagmiddag om 13.30 uur opgeroepen voor een uitslaande brand van een motorfiets in de Troetelarestraat in Vladslo. De tweewieler was er in brand gevlogen vlakbij een huis en er werd gevreesd voor overslag. Dat kon gelukkig door de brandweer vermeden worden. De bromfiets brandde wel volledig uit en ook het gras rond de woning liep brandschade op.

Eigenaar Kurt Defever zat op de tweewieler toen de brand uitbrak. “Ik had de brommer net gestart”, zegt Kurt. “Meteen schoten er vlammen tot een meter hoog uit. Gelukkig kon ik snel wegspringen, maar een bluspoging met een brandblusser haalde weinig uit. De vlammen bleven komen. Daarna kwam de brandweer langs. Vermoedelijk is er een kortsluiting ontstaan ter hoogte van de brandstoftank. De brommer heb ik pas gisteren gekocht, voor ongeveer 1.000 euro. Het is een Peugeot van nog geen twee jaar oud. Het kan niet anders of er was al iets aan kapot en dat hebben de vorige eigenaars dan verzwegen. Ik contacteerde hen in de hoop mijn geld terug te krijgen, maar ze laten niets meer weten.” (JH)

The post Bromfiets van Kurt (20) brandt bij eerste keer starten al meteen uit: “Vlammen schoten tot een meter hoog uit. Gelukkig kon ik nog snel wegspringen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »