Activisten kraakpand Wetstraat plaatsen nieuw tentenkamp voor asielzoekers aan Flagey

Activisten en bewoners van het kraakpand in de Wetstraat hebben vrijdagavond omstreeks 18.15 uur een nieuw tentenkamp voor asielzoekers geplaatst op het Heilige-Kruisplein, vlakbij Flagey in Elsene. De activisten van het collectief Stop de Opvangcrisis kondigden eind augustus nog aan dat ze na een beslissing van de rechtbank het kraakpand in de Wetstraat moesten verlaten.

Meer krantenkoppen in België

Oud-leerlingen VBS Houthulst halen herinneringen op tijdens reünie

Onlangs werden alle oud-leerlingen van VBS Houthulst, geboren in 2006 uitgenodigd. Deze jongeren staan als 18-jarigen op de valreep naar de volwassenheid en dan is een bezoek aan hun lagere school heel leuk. Ze haalden vele herinneringen aan de lokalen, de juffen en de meesters op. Ze bezochten ook als primeur de nieuwe sportzaal die
The post Oud-leerlingen VBS

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Olifanten bundelen de krachten om kalfje van verdrinkingsdood te redden: “Indrukwekkend om te zien hoe snel de kudde reageerde”

De Britse Vanessa Holden was in september getuige van een erg spannende reddingsactie in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Een olifantje was in een vijver belandt en stond op het punt te verdrinken. Holden kon filmen hoe de moeder van het kalf haar kudde alarmeerde, omdat ze zelf niet sterk genoeg was om het dier uit de diepe plas

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Pasar verkent de regio Tielt

Fietslustigen van Pasar hebben een fietstocht achter de rug in de streek van Tielt en Schuiferskapelle.
The post Pasar verkent de regio Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwde bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal officieel geopend

In Zutendaal is het vernieuwde bezoekerscentrum van het belevingscentrum rond biodiversiteit Lieteberg officieel geopend. Nu de verbouwingen zijn afgerond, is er een grotere onthaalruimte en een cafetaria waar Arbeidskansen vzw personen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt. Er zijn ook nieuwe sanitaire voorzieningen en een polyvalente ruimte bij gekomen.

Lees meer »

Wat betekent de zaak-Diarra voor het Belgisch voetbal, en is het eindelijk gedaan met transfersommen van meer dan 100 miljoen?

De bom is gebarsten. Voetballers moeten sneller en goedkoper hun contract kunnen opzeggen, vindt het Europees Hof van Justitie. Dat betekent bijna zeker dat er een einde komt aan de astronomische transfersommen. Wat betekent dat voor het Belgisch voetbal, dat overleeft dankzij een transferinfuus? En kunnen clubs ook profiteren? Experts beantwoorden vier pertinente vragen.

Lees meer »

Geen plannen om huurprijs feestzaal De Zwaan op te trekken

De meisjesscouts organiseerden voor de laatste keer hun beroemde Roksjesfuif in feestzaal De Zwaan, met als reden de hoge huurkosten. Vzw De Zwaan geeft aan dat de huurkosten de laatste jaren amper gestegen zijn. “Uit de reactie kan je verkeerdelijk afleiden dat de prijzen om de zaal af te huren voor een fuif plots enorm
The post Geen plannen

Lees meer »

Paul en Greta vieren gouden bruiloft

Op vrijdag 20 september vierden Paul Listhaeghe en Greta Deriemaecker hun 50e huwelijksverjaardag. Het koppel met een gouden randje huwde op 20 september 1974 in Ruiselede. Paul en Greta vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis in het gezelschap van familie en vrienden. (MM/foto MM)
The post Paul en Greta vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen”

Buitenschoolse opvang De Paddestoel, gelegen aan de Sint-Arnolduslaan in Sint-Michiels, heeft vrijdag de deuren geopend. De opvang is een nieuwe locatie voor welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge), dat kwalitatieve kinderopvang aanbiedt in de Brugse regio.
The post Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »