23ste editie van In Flanders Fields Marathon op zondag 17 september: “Opnieuw deelnemers uit verre landen als Australië en Canada”

Zondag vormt de Grote Markt in Ieper de aankomstplaats van de 23ste In Flanders Fields Marathon. Het startschot wordt om 10 uur gegeven in Diksmuide. We blikken vooruit met organisator André Mingneau.

André Mingneau (65) is organisator van de marathon. “Ik doe dit al sinds 1999”, vertelt André. “Zonder corona zou dit al de 25ste keer geweest zijn. Samen met een trouw team aan vrijwilligers zijn we er weer klaar voor. Voor onze 23ste editie hebben we bewust weinig reclame gemaakt en het aantal inschrijvingen laag gehouden. Het blijft opvallend dat er toch opnieuw een internationaal publiek aan de start zal verschijnen. Zo doen er naast het grootste deel Belgen ook atleten mee uit Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In totaal verschijnen er zondag 240 lopers aan de start. Er zijn er aantal die hem voor de 23ste keer kunnen uitlopen. Voor atleten die aangesloten zijn bij een West-Vlaamse VAL-club geldt dit als het provinciaal kampioenschap.”

Vredesgedachte

Om 10 uur beginnen ze eraan op de Grote Markt in Diksmuide. “Via Tervate en STuivekenskerke komen we opnieuw in Diksmuide waarna we via de Ieperlee richting Ieper lopen. Na 42,195 kilometer is de aankomst voorzien op de Grote Markt in Ieper. Het is een parcours die langs vele oorlogsmonumenten gaat en die vredesgedachte vinden we belangrijk om mee te geven. Na afloop is er voor een podium voor de eerste drie heren en de eerste drie dames. We voorzien de podiumhulde rond 15.15 uur. Achteraf kan er vlakbij de aankomstzone gedoucht worden in het College van Ieper, ingang via de Menenstraat. Qua weersomstandigheden zal het gelukkig niet zo heet zijn als vorige week, tegen het warmste moment van de dag zouden de meesten binnen moeten zijn. Bovendien kan je vanaf de Knokkebrug in de schaduw lopen en we voorzien ook voldoende water langs de bevoorradingsposten.”

Volgend jaar meer deelnemers

De komende jaren ziet André het grootser. “Volgend jaar zitten we met 110 jaar na de start van de Eerste Wereldoorlog en het jaar erop is het ons zilveren jubileum. Dan mikken we op 600 lopers”, aldus André, die ook nog het BK 24 uur en het BK 100 kilometer organiseert en bondscoach is van de Belgische ultralopers.

The post 23ste editie van In Flanders Fields Marathon op zondag 17 september: “Opnieuw deelnemers uit verre landen als Australië en Canada” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »