Yves Ngabu blijft hongerig na wereldtitel: “Ik wil mijn IBO-gordel gaan tonen in Congo”

Yves Ngabu (34) heeft het geflikt. Op overtuigende wijze pakte hij de IBO-titel door regerend kampioen Floyd Masson in het hol van de leeuw te gaan kloppen. Een opsteker voor de sympathieke Roeselarenaar die al heel wat tegenslagen kreeg te verwerken. “Ik heb hier hard voor gewerkt.”

Ondertussen is Yves Ngabu opnieuw op Belgisch grondgebied. Wij kregen hem aan de lijn op de luchthaven in Qatar, waar hij en zijn entourage een tussenstop maakten bij de terugreis uit Australië. Met de IBO-titel op zak, maar niet met de gordel bij zich. “Die hebben we moeten teruggeven. Ze sturen me die later nog op.”

Meer ervaring

Maar hij mocht er al mee pronken na een beklijvende kamp die Ngabu quasi volledig naar zich toe trok. “Ja, ik zat vol vertrouwen. Gewoon omdat ik meer ervaring heb. Ik had al bijna dubbel zoveel kampen gevochten. En ik wilde hem ook op de knieën krijgen. Een KO was voor mij een must, zeker na wat ik eerder had mee gemaakt.”

Team Ngabu kon nog wat nagenieten van de wereldtitel. “Maar we hebben niet zwaar gefeest”, laat Yves weten.

Zijn enige echte nederlaag leed Ngabu tegen Lawrence Okolie, daarvoor had hij een perfect parcours afgelegd en drie keer de Euroupese titel gepakt. Maar bij het verlies tegen Okolie moest Ngabu zijn EBU-cruisertitel inleveren. Daarna ging op zoek naar nieuwe titelkampen. Maar leerde daarbij ook de mindere kanten van de edele bokssport kennen. Tegen de Fransman Deslaurier vocht hij medio 2022 om de WBO-titel, maar zijn opponent deelde hem een klap uit toen de kamp stil lag. ‘No contest’ was het verdict, geen winnaar en dus ook kans verkeken. Dan maar op naar Rusland tegen gewezen Olympisch kampioen Evgeny Tishchenko. Ngabu won er overduidelijk de kamp op punten, maar de lokale jury besliste er anders over. “Ik reken dat ook niet mee als verliespartij. Ik heb in mijn carrière nog maar één keer verloren.”

Ook winnaar op punten

De zelfverzekerde Ngabu stapte afgelopen zaterdag dan ook vol vertrouwen de ring in tegen de Australiër Floyd Masson, regerend IBO-wereldkampioen. “Ik ben er meteen volle bak tegenaan gegaan. In de zesde ronde kreeg ik hem KO, maar ik kende ook de punten van de eerste vijf rondes. Enkel de eerste had ik verloren, de andere vier waren voor mij.”

De wereldtitel was binnen, het feest kon beginnen. “Ik heb natuurlijk wat gevierd met mijn team, maar dat is al bij al nog mee gevallen. Ik heb reacties kregen uit alle hoeken. Van de Congolese boksfederatie waarvoor ik nu ook boks, maar ook van de Minister van Sport uit Congo die me nog voor de kamp had gebeld.”

Titel opent deuren

Ook uit de voetbalwereld kwamen heel wat felicitaties, zelfs Romelu Lukaku belde hem. Yves Ngabu raakte eerst bekend als voetballer, hij speelde onder meer bij ‘zijn’ Club Roeselare, Winkel Sport en KSKV Zwevezele. De toenmalige voorzitter Paul Degroote van KSKV stond ook bekend om zijn groot hart voor het boksen. Hoewel Yves Ngabu lange tijd in het Engelse Sheffield woonde om te trainen, blijft Roeselare zijn ‘home town’. “Ik zal altijd naar hier terugkeren.”

Yves is er ook zeker van dat de IBO-titel deuren zal openen. “We zijn al een en ander op poten aan het zetten, uiteraard wil ik nog meer. Maar vooraleer het concreet is kan ik daar niet meer over zeggen. Daarvoor ken ik de bokswereld ondertussen al te goed. Maar ik wil sowieso eerst eens naar Congo. Mijn roots liggen daar en die mensen steunen mij. Ik wil mijn gordel daar eens gaan tonen.”

The post Yves Ngabu blijft hongerig na wereldtitel: “Ik wil mijn IBO-gordel gaan tonen in Congo” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »

Lange files op E403 na botsing in beide richtingen in Torhout

Ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 in Torhout ontstond woensdagmiddag een verkeersinfarct. Een personenwagen botste er eerst op een vrachtwagen, met zware schade tot gevolg. Tegelijkertijd botsten in de andere richting twee auto’s op elkaar die getuige waren van het eerste ongeval. Het leidde tot kilometerslange files.
The post Lange files op E403 na botsing in beide

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »