Stad Kortrijk zegt overeenkomst over gebruik Guldensporenstadion op, maar wil mee aan tafel zitten over toekomst KV Kortrijk

Het stadsbestuur heeft op het schepencollege van maandag 4 september beslist om de overeenkomst waarmee KV Kortrijk gebruik kan maken van het Guldensporenstadion en van het jeugdcomplex – beide gebouwen van Stad Kortrijk – op te zeggen.

Dat betekent dat de club het stadion en de andere infrastructuur nog dit seizoen (23-24) en volgende seizoen (24-25) kan gebruiken, maar daarna niet meer. Tenzij er opnieuw goede afspraken kunnen worden gemaakt tussen de club en de stad.

De stad wil op die manier mee aan tafel kunnen zitten rond beslissingen over de toekomst van de club. Het opzeggen van de gebruikersovereenkomst zorgt voor een voet tussen de deur en maakt dat het stadsbestuur er mee over kan waken dat de ‘Veekaa’ een club blijft die zich volop inzet voor de fans, voor onze jeugd en voor de hele community.

“We zeggen de huidige gebruiksovereenkomst op om nieuwe afspraken te kunnen maken met KV Kortrijk en haar eigenaar. Zo kunnen we als stad mee schrijven aan een ongetwijfeld beloftevol volgend hoofdstuk voor de club”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe.

“Het opzeggen van de gebruiksovereenkomst is in het belang van gans KV Kortrijk, de club en zijn vele supporters die het hart zijn van de mooiste voetbalclub van België. Zoals steeds staan wij open voor gesprek met de eigenaar en de mensen die het beleid van de club bepalen, om samen werk te maken van een nóg mooier KVK”, klinkt het bij Wouter Allijns, schepen van Sport.

The post Stad Kortrijk zegt overeenkomst over gebruik Guldensporenstadion op, maar wil mee aan tafel zitten over toekomst KV Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »