Slagboom van overweg belandt tussen cabine en oplegger van vrachtwagen, aanrijding met trein vermeden

Bij de spooroverweg in de Statiestraat in Anzegem is donderdagmiddag een vrachtwagen vast komen te zitten. De slagboom belandde net tussen de cabine en de oplegger. Een aankomende trein moest een noodstop maken en het treinverkeer was ruim een uur volledig onderbroken.

Het bizarre ongeval gebeurde iets voor 13 uur. De politie onderzoekt nog de precieze omstandigheden maar om voorlopig onduidelijke redenen bevond de vrachtwagen zich op centimeters van het eerste spoor toen de slagbomen naar beneden gingen. Een slagboom belandde tussen de trekker en de oplegger en raakte nadien helemaal geplooid. De aankomende trein moest een noodstop maken. De brandweer werd opgeroepen om de gestrande passagiers te evacueren maar uiteindelijk werd beslist om de trein stapvoets te laten verder rijden tot in het nabijgelegen station van Anzegem.

Het incident met de vrachtwagen werd opgemerkt door werknemers van Infrabel die in de buurt aan de slag waren. Zij zagen dat de overweg geblokkeerd was en sloegen alarm. “Onze medewerkers hebben erg alert gereageerd”, zegt woordvoerder van Infrabel Thomas Baeke. “Ze hebben meteen het seinhuis gebeld om het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde stil te leggen. Als je ziet hoe dicht de vrachtwagen tegen het spoor stond, is daardoor wellicht een aanrijding vermeden. Het treinverkeer was onderbroken van 13.10 uur tot 14.30 uur. Dan werd het verkeer hernomen maar met de veiligheidsmaatregel om stapvoets te rijden bij de overweg. Daar hebben onze werknemers zo snel mogelijk de beschadigde slagboom vervangen. Tegen 16 uur kunnen de treinen terug normaal rijden.”

Door het ongeval werden enkele treinen afgeschaft en zijn er mogelijk nog ruime vertragingen. Tijdens de onderbreking van het treinverkeer zorgde de NMBS voor taxi’s tussen Oudenaarde en Kortrijk.

De overweg was ook onderbroken voor autoverkeer. Er was een omleiding voorzien maar er was toch stevige verkeershinder in de aanvoerwegen naar het station.

The post Slagboom van overweg belandt tussen cabine en oplegger van vrachtwagen, aanrijding met trein vermeden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »