S. C. T. Menen ontvangt WS Lauwe B voor burenduel (4D): “De match van het jaar”

Zondag is er de ‘kleine derby’ S. C. T. Menen WS Lauwe B. Menen voetbalde vorige speeldag de 2-1-nederlaag op Koksijde Oostduinkerke B met een 5-1 overwinning tegen Reningelst naar de vergeethoek. En WS Lauwe B, waar Arne Allijns ze met de ogen binnen trapt, leeft met twee overwinningen op rij momenteel op een wolk. Afwachten wie zondag ‘ploeg van ’t Stad’ wordt.

S. C. T. Menen mocht vorige speeldag een feestje bouwen, het won met uitgesproken 5-1-cijfers van SK Reningelst. Zondag krijgt Sporting buur WS Lauwe over de vloer, dat met Arne Allijns een echte vrijbuiter in zijn rangen heeft. Het schrikt de Menense 18-jarige Jaro Clique niet af. “Tenslotte heeft hij ook maar twee voeten”, lacht Jaro Clique. “Ik mag dan nog niet veel wedstrijden met de eerste ploeg op mijn teller hebben, ik ben niet zo snel onder de indruk van mijn tegenstanders. Als centrale verdediger ben ik niet bang om met meer ervaren spitsen in de clinch te gaan. Uiteraard moet ik het soms nog afleggen inzake duelkracht, maar dat probeer ik goed te maken met mijn inzicht en technische kwaliteiten. Wie niet sterk is, moet slim zijn. Waar ik nog moet aan werken? Mijn kopspel is nog vatbaar voor progressie. Maar ondanks mijn 1,73 meter ga ik geen enkel duel uit de weg.”

Jaro Clique versleet zijn eerste voetbalschoenen bij SK Geluwe. “Lang ben ik er niet gebleven”, vertelt de Menense lefgozer. “Menen speelde toen in de nationale reeksen en dat sprak me wel aan. Dat ik op mijn achttiende met de eerste ploeg mag opdraven, ook al is het slechts in vierde provinciale, is voor mij een goede zaak. Op die manier kan ik veel stappen zetten. En de sfeer binnen de ploeg is uitstekend. Ere wie ere toekomt, T1 Tim Debrouwer heeft van de ploeg een hecht geheel gemaakt. Ik ben er zeker van dat we goed op weg zijn voor geen geslaagd seizoen. Waar we willen eindigen? Vooraf werd een plaats in de linkerkolom vooropgezet. Als het van mij afhangt, mogen we zelfs iets hoger mikken.”

SCT Menen maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar, en zou die graag met een klinkende zege afsluiten. “Uiteraard is het de bedoeling dat we de drie punten thuis houden”, maakt Jaro Clique een vuist. “Vorige week, na de 5-1-zege tegen Reningelst, was de ontlading enorm, en werd er na de match een heus feestje gebouwd. Hopelijk kunnen we dat zondag nog eens overdoen.”

Het nieuwe WS Lauwe B ervaart weinig aanpassingsproblemen. Op de eerste speeldag werd op Passendale met vooroorlogse 0-17-cijfers gewonnen. Het was duidelijk geen toeval, want ook vorig weekend werd buur SV Wevelgem City B met forfaitcijfers huiswaarts gestuurd. Zondag maakt White Star B de korte verplaatsing naar Menen. De Menense doelman is bij deze gewaarschuwd.

Regelrechte derby

Arne Allijns was in twee wedstrijden goed voor acht doelpunten. De Lauwse spits voelt zich blijkbaar in zijn nopjes in de speeltuin van vierde provinciale. Op Passendale vond hij vijf maal de weg naar de netten, vorige speeldag tegen Wevelgem nam hij de bezoekende doelman driemaal te grazen. “Samen met de ganse ploeg heb ik mijn start niet gemist”, lacht de 22-jarige Lauwenaar. “Passendale werd een fluitje van een eurocent, maar tegen Wevelgem kregen we het dan toch iets moeilijker. Wat de wedstrijd van zondag op Menen betreft, dat wordt nog eens een regelrechte derby. We kijken er met vertrouwen naar uit. Menen won zonet met 5-1 van Reningelst, en zal ongetwijfeld willen doorgaan op dat elan. Aan ons om er een stokje voor te steken.”

Overstap naar A-ploeg

“Of ik niet hoop de stap te zetten naar de Lauwse A-ploeg?”, herhaalt Arne Allijns de vraag. “Daar beslis ik niet over. Als de trainers oordelen dat ik klaar ben voor een stap hogerop, zal ik het wel horen. Tot dan wil ik me amuseren en scoren bij de B-ploeg. Van doelpunten krijg je als spits nooit genoeg. Niet voor niets wordt gezegd dat een spits wordt afgerekend op het aantal gescoorde goals. Ook bij de jeugd was scoren nooit een probleem. Vorig seizoen, toen bij de beloften, eindigde ik het seizoen met 25 treffers.”

De naam Allijns klinkt bij de Lauwenaren niet onbekend in de oren. “Mijn pa Steven heeft als voetballer eveneens een verleden bij White Star. Mijn oom Jozef, ex-voorzitter van KV Kortrijk, maar fervente supporter van WS Lauwe, hoef ik allicht niet voor te stellen. Bij de familie Allijns is voetbal de voertaal”, besluit Arne Allijns. (AVW)

The post S. C. T. Menen ontvangt WS Lauwe B voor burenduel (4D): “De match van het jaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350 deelnemers

Van 1 juli tot 30 augustus kun je opnieuw deelnemen aan de HoLa-PoSta-zoektocht, een gratis fietsspeurtocht van 38 km doorheen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. “Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen”, zegt Jo Lottegier van Toerisme Langemark-Poelkapelle.
The post HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350

Lees meer »

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

“Het komt goed met hem”: vrouw van Hongaarse spits Varga deelt hartverwarmende foto na akelige botsing en succesvolle operatie

De Hongaarse spits Barnabás Varga (29) is met succes geopereerd. Varga liep in het duel tegen Schotland na een akelige botsing op het EK voetbal – waarbij even voor erger werd gevreesd – diverse botbreuken in het gezicht en een hersenschudding op. Zijn vrouw deelde inmiddels ook een foto, waar ze zijn hand vasthoudt. “Hij heeft rust nodig, maar het

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Megan van ‘Temptation Island’ is opnieuw verliefd: “Ik dacht aanvankelijk dat hij de zoveelste playboy was”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

23 graden aan de kust vandaag: Kwik gaat verder de hoogte in

Na een vrijwel helder begin van de dag, krijgen we in de loop van dinsdag stapelwolken, maar het blijft meestal zonnig. Aan de kust is het de hele dag zonnig. Het wordt nog warmer, bij maxima van 23 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot 27 of 28 graden in Laag- en Midden-België. Dat voorspelt het KMI.<br

Lees meer »

Expo ‘Een strand vol geschiedenis’ toont maritiem verleden

Van 1 juli tot 30 augustus duik je in het Wielingencentrum in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’. Blikvangers zijn een vroeg-17de-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan. De kano werd dinsdag al overgebracht vanuit het Museum aan de

Lees meer »