LIVE OEKRAÏNE. 6-jarige jongen overleden bij Russische aanval – Zware explosies bij drone-aanvallen op de Krim

Russische beschietingen hebben volgens Oekraïne in de regio Cherson het leven gekost aan een jongen van 6 jaar oud. Bij de aanval raakten ook zijn 13-jarige broer en drie anderen gewond. De voorbije uren zijn bij drone-aanvallen op de door Rusland geannexeerde Krim meerdere grote explosies waargenomen. En De Russische president Vladimir Poetin heeft ermee ingestemd Noord-Korea te bezoeken. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Norbert Bethune rouwt om zuster Lucie Morren (89): “Ze moest niet onderdoen voor zuster Jeanne Devos”

Lucie Morren, de zuster die Nicaragua bergen werk verzette voor de kindmoeders, is overleden. Ze werd jarenlang gesteund door ‘t Atelier, de geloofsgemeenschap van Norbert Bethune die zichzelf omschrijft als gehuwd en uitgedreven priester van het bisdom Brugge. “Wij werden als eersten op de hoogte gebracht. Voor mij hoeft zuster Lucie niet onder te doen voor Jeanne Devos.”
The

Lees meer »

“Mijn doel is die tuut te temmen”: Haike (37) begeleidt via online traject lotgenoten met tinnitus

Sinds 2017 lijdt Haike Bruneel uit Torhout aan tinnitus, het vervelende, constante oorsuizen. Na enkele loodzware jaren, inclusief een burn-out, heeft ze de kwaal klein gekregen. Sinds begin dit jaar begeleidt ze op professionele basis lotgenoten via haar online traject Tem de Tuut. Zo helpt ze anderen om de tinnitus naar de achtergrond te verdringen.
The post “Mijn doel

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Vriend neemt afscheid van Mandy (33), die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Mijn lieveke, ik zal altijd op je blijven wachten”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg

In het Scheldetheater in Terneuzen vond het Europees kampioenschap dansen plaats. Als Belgisch kampioen moderne dans was de formatie MOMUS van de dansschool Folle et Fou van Meulebeke rechtstreeks geplaatst om hieraan deel te nemen.
The post Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Man vrijgelaten nadat baby overlijdt in Belgische auto in Rotterdam: “We zagen een man schreeuwen, hij liep steeds rond de wagen heen”

De man die gisteren in Rotterdam werd aangehouden nadat een baby er was overleden, is vanochtend vrijgelaten. Dat meldt het AD. Het kindje werd in zorgwekkende toestand aangetroffen in een geparkeerde auto met een Belgische nummerplaat op een industrieterrein. Volgens een getuige zou een man – mogelijk de vader – een raampje hebben ingetikt en het kind uit de auto

Lees meer »