Extreemrechtse AfD helpt conservatieve oppositie aan meerderheid in Duits deelstaatparlement

In het lokale parlement van de Oost-Duitse deelstaat Thüringen is donderdag voor het eerst een voorstel tot belastingverlaging van de conservatieve oppositie erdoor gedrukt met de hulp van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland.

Meer krantenkoppen in België

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »