Dit weekend komt de piek van de muggenplaag eraan: “Het licht doven? Da’s een fabeltje”

Aan het eind van de zomer trekt het muggenseizoen zich alsnog op gang. Komende dagen worden ze in groten getale verwacht. Entomoloog Peter Berx legt uit hoe dat komt en wat je ertegen kan doen.

Meer krantenkoppen in België

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

? “Deze Vingegaard kan Pogacar doen wankelen”

Waren we getuige van een omslagpunt in de verhoudingen van deze Tour? “Vingegaard dichtte wel heel erg snel dat gat van 35 seconden op Pogacar”, stelde Michel Wuyts vast. Evenepoel kon dan weer uitstekend de schade beperken in de elfde etappe en Wout van Aert likt zijn wonden na een schuiver. “Het zal weer wat tijd vragen, maar ik kan

Lees meer »

Brandweer rukt uit voor brand in Reningelst

De brandweerposten van Poperinge en Westouter rukten zondagmiddag rond 16.20 uur uit naar Reningelst na een melding van een woningbrand.
The post Brandweer rukt uit voor brand in Reningelst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dartscompetitie METRO breidt volgend seizoen uit

Een goed jaar geleden kwamen Johan Lambrecht en Johan Baele op het idee een dartscompetitie op te starten met clubs uit de Tieltse regio. Zes clubs schreven zich in en METRO, naar de beginletters van de deelnemende gemeenten, kon van start gaan. DC Pompierke uit Tielt werd de eerste kampioen en dat werd gevierd in café De Kring.
The

Lees meer »

16 vissers betrapt bij controleactie op visserij in de Westhoek

In de Westhoek zijn 16 vissers betrapt, die bijvoorbeeld met meer dan 2 hengels aan het vissen waren of geen vergunning hadden. Dat gebeurde tijdens Iron Fish, een grote controleactie die jaarlijks wordt gehouden. 7 politiezones uit de Westhoek namen deel aan de actie. Ze controleerden zo’n 250 kilometer aan waterlopen.

Lees meer »

Zomerhit-nominatie en videoclip voor ‘Zomerlicht’ van Garry Hagger, die weldra zijn nieuwe single tot twee keren toe komt zingen in Waregem

Met ‘Zomerlicht’, zijn gloednieuwe zomersingle, is Garry Hagger één van de 20 Zomerhit-finalisten die in augustus hun opwachting maken in het VRT 1-programma. “In meer dan 30 jaar carrière is het de eerste keer dat ik met een liedje genomineerd ben voor die prijs en dat doet ontzettend veel deugd. Sinds de release van ‘Alles Wat Ik Wil’ twee jaar

Lees meer »

Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies

Volgend jaar koerst Lani Wittevrongel (19) bij Lotto Dstny Ladies. De studente communicatiewetenschappen is bezig aan haar tweede campagne bij Chevalmeire en wil volgend seizoen een nieuwe stap voorwaarts zetten.
The post Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies appeared first on KW.be.

Lees meer »