Delegatie Europees Parlement niet welkom in Tunesië

De sociaaldemocraten in het Europees Parlement vragen Commissievoorzitter Ursula von der Leyen om het partnerschapsakkoord met Tunesië op te schorten. Aanleiding is de ­beslissing van Tunesië om een delegatie van het Europees Parlement de toegang tot het land te ontzeggen – een trieste primeur sinds de democratische revolutie in het land in 2011.

Meer krantenkoppen in België

“Antwerpse stedelijke diensten mogen niet enkel digitaal bereikbaar zijn”: SAAMO roept op om niemand uit te sluiten

De sociale organisatie SAAMO heeft in Borgerhout 1.000 brieven overhandigd aan de districtsburgemeester om aandacht te vragen voor digitale uitsluiting. Er werd ook een ‘digitale muur’ van kartonnen dozen gesloopt om het gesprek op gang te brengen over de digitalisering van de stedelijke dienstverlening. "Voor veel mensen is online een afspraak maken al een grote drempel", zegt Rita Van de

Lees meer »

“Veel te vroeg, oneerlijk”: acteur Brik Van Dyck (52), bekend van ‘Fair Trade’ en ‘Familie’, verliest strijd tegen kanker

“Rust zacht, knappe, lieve, grappige man”. Collega-acteurs reageren aangeslagen op het overlijden van Brik Van Dyck (52), bekend van onder meer ‘Fair Trade’ en ‘Familie’. Hij verloor afgelopen nacht zijn moedige strijd tegen kanker. Onder meer Karen Damen, Stany Crets en James Cooke plaatsten al een bericht online om hun medeleven te betuigen.

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele

Komende zaterdag staat de derby tussen Wivo Wingene en Elckerlyc Zwevezele op het programma. Amber De Coessemaeker, die ondertussen aan haar vierde jaar toe is bij Elckerlyc, staat zo tegenover haar voormalige club waar ze zes jaar actief was.
The post Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zouden Vlaamse gemeenten moeten fuseren?

Een derde van de Vlamingen is tegenstander van een fusie van zijn of haar gemeente. Dat blijkt uit een enquête die, in opdracht van VRT NWS, is uitgevoerd bij inwoners van Vlaamse gemeenten waar een fusie nog niet aan de orde is. Nog een derde heeft er geen mening over, terwijl nog eens 18 procent zegt niet enthousiast te zijn,

Lees meer »