Collega’s springen in de bres voor Hubbe, die verlamd raakte bij zwembadongeval

Eind augustus vorig jaar raakte Hubbe Vanneste (41) uit Gullegem verlamd bij een duik in het zwembad. Na zowat een jaar revalideren mag hij terug naar huis, maar dat is niet evident. Zijn collega’s bij Renson organiseren nu een benefiet om hem financieel maar ook moreel te ondersteunen.

Een duik in het zwembad veranderde eind augustus vorig jaar het leven van Hubbe Vanneste voorgoed. De 41-jarige Gullegemnaar raakte namelijk verlamd aan zowel het boven- als onderlichaam. Het was de start van een loodzware revalidatie.

Een jaar lang zwoegde hij in het UZ Gent, maar daarna mocht hij terug naar huis. Nog altijd grotendeels verlamd. “Het is een immense uitdaging, die hij met een lach en een traan probeert te overwinnen”, vertelt zijn collega bij Renson Pieter Lecluyse.

Bij de Waregemse firma werkt Hubbe als commercieel directeur. Zijn collega’s, vrienden en familie willen hem nu een duwtje in de rug geven. Daarom organiseren ze op 21 oktober Helping Hands for Hubbe in het Outdoor experience center NOA in Kruisem.

Met de opbrengst willen ze Hubbe financieel bijstaan. Broodnodig, want door de verlamming moet de woning van Hubbe helemaal aangepast worden om de draad van het dagelijkse leven terug te kunnen oppikken.

Niet alle kosten gedekt

Een tillift, een aangepast bed, automatische rolstoel, aanpassingen voor een vlotte toegang in zijn woning en vervoer – niet min. “Voor veel van die aanpassingen zijn overheidssubsidies of springt de verzekering bij, maar ze dekken lang niet alle kosten”, vertelt Pieter. “Bovendien slepen goedkeuringsprocedures daarvoor soms erg lang aan.”

Mensen kunnen deelnemen aan de benefiet volgens drie formules. Voor het diner ‘Beats & Flavours’ betaal je €150 per persoon of €1500 per tafel van 10. Voor deelname aan de formules ‘Beats & Bites’ & ‘Beats’ betaal je respectievelijk €50 of €25 per persoon. Inschrijven kan tot en met 14 oktober via www.hh4h.be.

Een mooi initiatief, waar het om meer dan enkel geld te doen is. “Naast de centen die we hiermee hopen op te halen, willen we met dit event Hubbe vooral ook een hart onder de riem steken. We willen hem tonen dat hij er niet alleen voor staat in zijn verdere revalidatie, dat er tal van mensen voor hem klaar staan”, besluit Pieter. (JD)

The post Collega’s springen in de bres voor Hubbe, die verlamd raakte bij zwembadongeval is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »