Britt (15) publiceert eerste boek ‘Prinsessenwereld’: “Een spannend sprookje”

Bredene Met ‘Prinsessenwereld’ schreef Britt Sercu haar eerste boek. Bijzonder is dat Britt pas 14 jaar wa, toen ze het schreef. Ze weet ook nu al dat ze van schrijven haar leven wil maken. In het jongerenverhaal vertelt Britt het verhaal van Zoë, die er achter komt dat ze een prinses is. “Het boek is pas uit, maar ik broed al op een nieuw verhaal”, vertelt de jonge auteur.

Vijftien is ze intussen, de jonge schrijfster. Britt Sercu, die met haar ouders in de Sportstraat woont, loopt school in Athena Pegasus waar ze, niet geheel onverwacht, moderne talen studeert. “Ik zit in het vierde middelbaar en heb dit jaar juf Vantichel als leerkracht Nederlands. Van haar en mijn vorige leerkracht, mevrouw Luca, heb ik uiteraard al veel opgestoken.”

De liefde voor taal en lezen kreeg ze met de paplepel mee. “Mijn papa, zelf een verwoed lezer, nam me als kleuter al mee naar de bibliotheek. Ik zou later dan ook graag iets met taal doen. Schrijver worden is de grote droom”, vertelt Britt.

Haar eerste boek schreef Britt tijdens de vorige herfstvakantie. “Toen ik mijn papa vroeg of ik het mocht insturen naar een uitgeverij, verklapte hij dat het al onderweg was.”

In ‘Prinsessenwereld’, 83 bladzijden lang, beschrijft Britt hoe Zoë er achter komt dat ze een prinses is. “Ze is ook troonopvolgster en probeert zich aan te passen aan haar nieuwe situatie. Bovendien moet ze meteen ook trouwen met prins Lucas.” Volgens de uitgever weet Britt op sterke wijze de gevoelens van de personages te beschrijven waardoor de lezer gemakkelijk een band met ze vormt. “’Prinsessenwereld’ is een beetje sprookje, een beetje spannend”, verklapt Britt nog.

Waar ze de inspiratie voor het verhaal haalde? Britt weet het niet. “De inspiratie komt plots. Zo ook voor het nieuwe boek, dat ik intussen begonnen ben. Dat schrijven smaakt alleszins naar meer. Ik zou in de toekomst bijvoorbeeld ook graag liefdesromans schrijven.”

‘Prinsessenwereld’ van Britt Sercu is uitgegeven bij Boekscout.be en kost 17,99 euro.

Het boek kan aangekocht bij de uitgever en Bol.com.

The post Britt (15) publiceert eerste boek ‘Prinsessenwereld’: “Een spannend sprookje” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »