België minst genereuze land voor ontwikkelingshulp volgens 11.11.11

Volgens het jaarverslag van de Franstalige koepel CNCD-11.11.11 is België het “minst genereuze” land in Noord-West-Europa voor ontwikkelingshulp.

Meer krantenkoppen in België

Jeugdraad organiseert debat in aanloop van verkiezingen

Binnenkort trekken veel jongeren voor de eerste keer naar de stembus. Jeugdraad Poperinge slaat daarom de handen in elkaar om de jongeren te informeren over enerzijds de lokale politiek, maar anderzijds ook om te gaan stemmen. Met een enquête, een referendum, terrasbabbels en een debat brengen ze de bezorgdheden van de jongeren tot bij de partijen.
The post Jeugdraad

Lees meer »

“Ik begrijp de commotie niet”: waarom Dina Tersago volgens opvoedingsexpert perfect in de auto mag wachten tot kinderen slapen

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze vrouw was op het feest van Jorina & Jidse: “Om het dansfeest te redden trok het koppel meteen aan hetzelfde zeel”

Op een doodgewone dinsdag in juni was onze vrouw één van de 50 gasten op het huwelijk van Jorina en Jidse uit ‘Blind getrouwd’. Drie maanden later onthult ze hoe het er achter de schermen aan toe ging. Een dag vol liefde, camera’s, ontboezemingen in het kleinste kamertje en een koppel dat niet over zich heen liet lopen. “Toen het

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw superdag”

Wout Alleman (28) verschijnt zondag aan de start van het wereldkampioenschap mountainbike op de marathonafstand. In Snowshoe, in de Verenigde Staten, ambieert de Otegemnaar, die vorig jaar de Europese titel veroverde, een mooie uitslag. “Na een mindere zomer voel ik me net op tijd weer goed.”
The post Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw

Lees meer »

Stiefdochter (13) maandenlang misbruikt maar zelfs na klacht moet ze nog half jaar bij verkrachter wonen

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van zeven jaar gevorderd tegen een 38-jarige man uit Halle die maandenlang zijn stiefdochter had verkracht. De man, G., had het dertienjarige meisje gedwongen hem oraal te bevredigen. De dertiger had de kans gekregen om een therapie te volgen maar zou dat niet gedaan hebben. Het meisje moest zo nog zes maanden bij

Lees meer »

Peter Samyn is keizer bij de Driewegstoters

Het lokaal van de Driewegstoters is in café Den Drieweg in de Stegelstraat. “We tellen 25 leden”, vertelt voorzitter Kurt Maddens. “De eerste zaterdag van juni hebben we traditioneel onze kampioenenhulde, in april is er de jaarlijkse kaarting met tombola. In april is er het koningschap, een tornooi onder de leden. Het leuke eraan is
The post Peter Samyn

Lees meer »

Een fiets leasen of kopen?

15:41 Steeds meer werknemers huren een fiets via het werk. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe maakt u de keuze tussen lease en een aankoop, al dan niet met een lening?

Lees meer »

Jelle Cleymans brengt ‘Spring’-hits terug tot leven met concert in AB

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

“Ze kan niet normaal eten’: zorgen om Japanse kroonprinses Kiko die lijdt aan mysterieuze ziekte

Kroonprinses Kiko (58) heeft al een jaar amper officiële opdrachten kunnen vervullen voor de Japanse keizerlijke familie. Ze heeft nu voor het eerst gereageerd om de geruchten over haar maag- en darmproblemen. Ondanks uitgebreid medisch onderzoek is de oorzaak van haar symptomen nog steeds onduidelijk. “Artsen proberen de puzzel te leggen, maar kunnen niet alle stukjes vinden”, weet onze royalty-expert,

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »