Arne De Smet weet goed waarom hij naar KFC Damme (4B) trok: “Kippenvel als ik opkom en aan broer Jens denk”

Hij ruilde KSK Maldegem voor KFC Damme, om weer met trainer Johnny Bleyaert te kunnen werken. Dat de fusieploeg de accommodaties van KFC Moerkerke gebruikt, maakt dat hij telkens weer “met kippenvel” aan zijn overleden broer Jens terugdenkt, die ooit bij Moerkerke speelde. Arne De Smet doet zijn verhaal.

Damme staat aan de leiding in vierde provinciale B: zes op zes, elf gescoord, nul tegen. Zondag trekt het op bezoek naar medeleider KSK Steenbrugge: tien gescoord, één tegen. Een mooie aanleiding voor een babbel met nieuwkomer Arne De Smet (31) – met wat vertraging. “Sorry, vroeger kon niet, want ik geef training aan een jeugdploeg in Sint-Laureins”, zegt hij. “Een vriendendienst én de kans om mijn zoontje, dat bij die ploeg speelt, te helpen opleiden.”

“Voor mij startte alles in Balgerhoeke. Daarna mocht ik proeven van de opleiding bij AA Gent. Club Brugge en Maldegem volgden. Johnny Bleyaert loodste mij als zestienjarige in de eerste ploeg, in het toenmalige derde nationale. Na vijf seizoenen trok ik naar Zelzate en daarna Adegem, Sint-Martens-Latem, weer Maldegem, en nu Damme. Vierde provinciale? Je bent nooit te goed om ergens te gaan voetballen. Toen Johnny Bleyaert op een totaal ongepaste manier moest vertrekken in Adegem, wilde ik vroeg of laat weer met hem als trainer werken. Vier jaar heb ik hem berichten gestuurd, nu met succes. Het akkoord was meteen geklonken.”

“Johnny Bleyaert en T2 Koen Thiebaut vullen elkaar perfect aan. Ze brengen hun spelers op hun eigen manier naar een topniveau. Ik speel als aanvallende middenvelder. Ik heb al twee keer gescoord, maar geniet meer van een beslissende assist. Wat wij van het kampioenschap verwachten? Ach, uitgesproken ambities worden vaak gefnuikt door blessures en schorsingen. Laten we maar plezier maken en de jonge of zelfs oudere gasten iets bijleren – ik heb al wat ervaring, hé.”

Fatale hartstilstand

“Mijn leven staat in het teken van het voetbal”, zegt Arne. “Zelfs al incasseerde ik van het voetbal een enorme klap: mijn broer Jens kreeg in september ‘21 een fatale hartstilstand op het terrein, in Eede, hier niet zover vandaan. Nooit eerder had hij gezondheidsproblemen gehad…”

“Jens heeft overigens een tijdje bij Moerkerke gevoetbald. Ik krijg nog altijd kippenvel, als ik opkom en aan Jens denk. Het gemis is er elke dag. Het slijt niet. Maar het doet me wel enorm veel deugd dat we de accommodaties van het voormalige KFC Moerkerke gebruiken, dat mee in de fusie stapte en FC Damme werd. Jens heeft er veel voetbalvreugde beleefd, en daar ben ik dicht bij hem.” (JPV)

Zondag 17 september om 15 uur: KSK Steenbrugge – KFC Damme.

The post Arne De Smet weet goed waarom hij naar KFC Damme (4B) trok: “Kippenvel als ik opkom en aan broer Jens denk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Chinese wetenschappers creëren robot met menselijke hersencellen

De onderzoekers van de universiteit van Tianjin zijn erin geslaagd om een robot aan te sturen met behulp van wat ze een “mini-brein” noemen. De technologie werkt door een gekweekt brein te koppelen aan een chip die signalen kan versturen en ontvangen. Dit systeem decodeert informatie en maakt het mogelijk voor de robot om te leren reageren op zijn omgeving.

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Liesbet Benault (45) is het nieuwe gezicht van Karikol op de Leopold I-Esplanade in De Panne. Na 41 jaar richt Veerle Conings (65) haar pijlen op nieuwe toekomstperspectieven en geeft ze de fakkel van haar levenswerk door aan haar gemotiveerde opvolgster.
The post Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag in Lippelo – Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »