Al 30.000 bezoekers voor LEGO- tentoonstelling in het Zwin

Het Zwin Natuur Park verwelkomde op woensdag 13 september de 30.000ste bezoeker van de tentoonstelling ‘De geheimen van het Zwin… in LEGO-blokjes’, opgebouwd door Dirk Denoyelle en zijn team. Het park heeft overigens over het algemeen ook een succesvolle zomervakantie achter de rug, met 32.000 bezoekers in juli en augustus.

Inneke Maes en Tom Otte uit Antwerpen werden woensdag door parkdirecteur Ina De Wash en gedeputeerde voor milieu en natuur Jurgen Vanlerberghe (Vooruit) in de bloemetjes gezet. Het koppel dat vanuit het vakantieadres in Wenduine het Zwin kwam bezoeken, kreeg gratis toegang tot het park en ontving ook een pakket met streekproducten. Ze zijn de dertigduizendste bezoekers van de tentoonstelling ‘De geheimen van het Zwin … in LEGO-blokjes’.

Deze in juni geopende tentoonstelling bestaat uit een dertigtal constructies uit LEGO die opgebouwd zijn door Dirk Denoyelle, ook bekend als stemimitator, en zijn team Amazings. Centraal in de tentoonstelling staan de unieke zwinbiotopen en hun typische bewoners. De makers verwerkten er hier en daar ook een knipoog in en verwezen naar actuele zaken zoals de opwarming van de aarde. De LEGO-tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 12 november.

Meer buitenlandse bezoekers

Zwin-directeur Ina De Wash toonde zich ook erg tevreden over de algemene bezoekerscijfers van het park. “We kunnen terugblikken op een succesvolle zomer. In de maanden juli en augustus brachten in totaal bijna 32.000 mensen een bezoek aan het natuurpark, gemiddeld zo’n 520 per dag”, stelt Ina De Wash. “Het gaat dan zowel om individuele bezoekers als families met kinderen of toeristen. Ongeveer 63 procent zijn gezinsbezoeken. Bovendien slagen we er ook in om bezoekers verder af aan te trekken. Het aantal buitenlandse bezoekers is de laatste jaren gestegen van 12 procent in 2019 tot dit jaar al meer dan 25 procent. De meeste buitenlandse bezoekers komen uit Nederland (9,74 procent), Duitsland (9,11), Frankrijk (2,84) en Luxemburg (1,76). Afgelopen zomer waren er ook bezoekers uit China, Kenia en Mexico.”

Nog interessant om mee te geven: op vrijdag 22 september om 19 uur is er in het Zwin Natuur Park de lezing ‘Denoyelles voor het klimaat’, waarbij Dirk Denoyelle samen met zijn dochter Yanaike een lezing over de klimaat geeft vanuit een positief perspectief.

The post Al 30.000 bezoekers voor LEGO- tentoonstelling in het Zwin is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »