Advocaat Franky Baert: “Ik hoop jonge Jabbeekse Clubfan voor 29 september vrij te krijgen uit Deense cel”

De 18-jarige Jabbeekse Clubfan, die op 3 augustus na de Europese wedstrijd tegen Aarhus opgepakt werd, blijft nog tot 29 september in voorhechtenis in een Deense cel. Al hoopt zijn advocaat Franky Baert dat de rechter ten gronde sneller uitspraak doet. Het gerechtelijk onderzoek is immers afgesloten.

Al bijna zes weken huurt de Jabbeekse moeder van de jonge, aangehouden Clubfan een appartement in Denemarken om haar zoon bij te staan – hij heeft naar verluidt wegens paniekaanvallen medicatie nodig – en te kunnen bezoeken in de Deense jeugdgevangenis. In dat Scandinavisch land wordt er streng opgetreden tegen voetbalvandalen.

Bivakmuts

Toen een twintigtal jonge supporters van Club Brugge fans van het Deense Aarhus jenden, kwam het tot een opstootje. “Er was geen vechtpartij, één van de Blauw-Zwarte fans heeft een truitje van een jonge Deen afgetrokken. Dat was niet eens mijn cliënt, maar hij was de persoon die het traagste wegliep, toen de politie arriveerde. Bijgevolg was hij de pineut”, vertelt Franky Baert.

Volgens de advocaat is er geen sprake van opzettelijke slagen. Maar de politie stelde vast dat de jonge Clubfan een bivakmuts bij hem droeg, net als zijn vrienden. “Hij had die bij zich, maar hij droeg ze niet”, benadrukt Franky Baert. “Het gerechtelijk onderzoek is nu afgerond, ik hoop dat het Deense parket nu inziet dat de zaak veel minder ernstig is dan aanvankelijk gedacht werd.”

Beroep

De 18-jarige Jabbekenaar is de enige die onmiddellijk na de feiten voor vier weken in voorhechtenis in een Deense cel geplaatst werd, zijn kompanen mochten naar België terugkeren. Eind augustus wou de Deense rechter hem voorlopig vrij laten, maar de procureur ging in beroep tegen de vrijlating. Bijgevolg blijft de jongen nog tot 29 september in voorhechtenis.

Er is volgens Franky Baert één lichtpuntje: de advocaat, die Deense confraters ingeschakeld heeft, hoopt dat de rechter sneller een vonnis te gronde velt omdat het gerechtelijk onderzoek afgerond is. Bij ons duurt het doorgaans minstens een jaar eer een zaak voor de rechter komt, in Denemarken gaat dit veel sneller.

“Ik reken erop dat de effectieve celstraf voor mijn cliënt beperkt blijft tot de voorhechtenis, want de feiten waarvoor hij terecht staat zijn erg licht”, aldus de advocaat.

The post Advocaat Franky Baert: “Ik hoop jonge Jabbeekse Clubfan voor 29 september vrij te krijgen uit Deense cel” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »