Wouter Verhulst kabbelt recht na ziekte: “Mentaal sta ik sterk”

Vorig jaar sloot Wouter Verhulst het seizoen af met een overwinning in het criterium van Langemark. In het shirt van Atom 6 is het de 25-jarige eliterenner zonder contract nog niet gelukt om te zegevieren. De komende wedstrijden is hij van plan iets meer op zijn sprint te speculeren.

“Mijn seizoen valt wat tegen”, geeft Wouter Verhulst toe. “Ik was begin augustus vrij goed in vorm, maar ging dan op reis naar Tunesië. Daar moet ik een bacterie opgelopen hebben. Wellicht wachtte ik iets te lang om een dokter te raadplegen. Intussen is alles weer in orde. De voorbije weken heb ik deftig kunnen trainen. Goesting om er de laatste weken van het seizoen iets van te maken heb ik nog. Op mentaal vlak zit het steeds goed.”

Dus nog geen ‘septemberitis’ bij Wouter Verhulst, die zijn overeenkomst bij Atom 6 voor volgend seizoen al verlengde. Vrijdagavond werkt hij het criterium in Izegem af, zondag trekt hij naar de kermiskoers in Handzame. Ook het criterium in Langemark (27/9) staat opnieuw op de wedstrijdkalender. Net als het Herfstcriterium in eigen Oostrozebeke van maandag 7 oktober.

Kermiscircuit

“Vorig seizoen ging het iets beter”, gaat Verhulst verder. “Dit jaar probeerde ik op een andere manier te koersen. Door mee te gaan in ontsnappingen. Wat niet altijd het gewenste resultaat opleverde. Mijn uitslagen zijn iets minder. Misschien ga ik de komende koersen proberen meer afwachtend te rijden. Ik kan altijd op mijn spurt rekenen. Dit seizoen heb ik ook enkele interclubs gereden. Bij Atom 6 is het de bedoeling om volgend jaar een wat groter interclub-programma te rijden. Zelf blijf ik me vooral focussen op het kermiscircuit. Wedstrijden over 120 kilometer volstaan voor mij.”

Sinds 1 september is Verhulst, die een opleiding leraar lichamelijke opvoeding achter de rug heeft, in het VTI van Waregem aan de slag als leerkracht houtbewerking. “Die richting heb ik vroeger gevolgd”, verduidelijkt hij. “Door een pensionering kwam een plaats vrij. Daar sprong ik op.” (HF)

The post Wouter Verhulst kabbelt recht na ziekte: “Mentaal sta ik sterk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »