Voorzitter ziet toekomst Hermes 2.0 rooskleurig in

De ligaploeg van Hermes Oostende speelt dit seizoen in Roeselare en is ook van naam veranderd: Bevo Roeselare. Het team dat in Promo 1 aantreedt, wordt nu het vlaggenschip van de kustploeg. De twee andere ploegen spelen in Promo 3 en Promo 4.

Voorzitter Philippe Develter (65) kondigde enkele maanden geleden al aan dat de ligaploeg van Hermes Oostende volgend seizoen een Roeselaars team zou worden. “Ik heb vorige zondag op onze Open Clubdag nog eens duidelijk uitgelegd waarom de ligadames verhuizen naar Roeselare”, stelt de voorzitter van Hermes Oostende.

Homologatie zaal

“Onze zaal werd niet langer gehomologeerd voor wedstrijden op liga- en Europees niveau. Daarnaast was er ook een probleem met de concessie van de bar en het wordt ook steeds moeilijker om grote sponsors te vinden. Daardoor zijn we financieel onvoldoende gewapend om op Europees niveau nog een rol van betekenis te spelen.”

Jeugdwerking

“Maar zoals Johan Cruijff het ooit stelde: elk nadeel heeft zijn voordeel”, lacht Philippe Develter. “Vanaf volgend seizoen zal er meer aandacht gaan naar onze provinciale ploegen en de jeugdwerking. Ook de financiële middelen waarover we beschikken gaan nu integraal naar deze ploegen. We zullen nu ook meer tijd hebben voor scouting en rekrutering bij de jeugd. We tellen nog steeds meer dan 150 leden en zijn als Hermes Oostende (voortaan zonder sponsor Rekkenshop in de clubnaam, red.) nog steeds springlevend.”

Oproep medewerkers

“Het is de bedoeling dat onze drie seniorenploegen volgend seizoen goed standhouden in de reeksen waarin ze uitkomen. Het zou mooi zijn moest er over enkele jaren opnieuw een Hermesteam op nationaal niveau spelen. Wat mij betreft, is het hoofdstuk betalend volleybal afgesloten, maar in tweede of derde nationale is er ook leuk volleybal te zien. Ik weet niet of ik het als voorzitter nog zal meemaken, want ik word er ook niet jonger op. Binnenkort lanceren we onder de ouders van onze spelers een oproep naar medewerkers. Ploegverantwoordelijken, markeerders en helpers in de bar zijn meer dan welkom”, besluit Philippe Develter. (PDC)

The post Voorzitter ziet toekomst Hermes 2.0 rooskleurig in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »