Vandermoere op het WK Obstacle Run 16 september

Voormalig triatleet Hannes Vandermoere heeft zich kunnen kwalificeren voor het WK Obstacle Run in Genk op zaterdag 16 september. Op zondag 10 september nam hij op dezelfde locatie al deel aan Spartacus Thor.

Hannes Vandermoere (35) uit Baliebrugge zocht na triatlon naar een uitdagende sport met veel variatie en begon twee jaar geleden bij hem in de buurt bij OCR Houtland, waar ze aan avontuurlijke buitensporten doen. “Ik had het geluk om twee wedstrijden te doen met een goed resultaat. Tot mijn verbazing won ik de Thor Bar Run in Kastel en op het BK werd ik tweede in mijn leeftijdscategorie. Die twee prestaties waren voldoende om mij voor het allereerste WK te kwalificeren.”

In Genk neemt Hannes, brandweerman in Oostende, deel aan de meest prestigieuze wedstrijd van zo’n 15 kilometer met 50 obstakels, van eenvoudige zoals over een muur klimmen tot hele moeilijke en zware. “Na het triatlon ben ik sportief gebleven. Een voordeel. Het loopniveau heb ik meegenomen. Met een achtergrond in het zwemmen is mijn bovenlichaam wat ontwikkeld. De echt zware obstakels is wel een kwestie van tijd. Er is een grote variëteit in de obstakels en je weet nooit wat je voorgeschoteld krijgt. Elke wedstrijd is ook anders.”

De Snake

De Snake, een stang met draaiende ringen is voor Vandermoere een lastige hindernis. Net als het meesleuren van zware gewichten. “Een krachtpatser ben ik niet. Ook de serieuze technische zaken in de lange obstakels is voor mij een werkpunt”, vindt hij. “Eigenlijk is mijn deelname aan het WK een verrassing. Het is mijn eerste seizoen dat ik wedstrijden doe, maar ik ben altijd een competitiebeest geweest. Eens de race is gestart zal ik er vol voor gaan, zonder er echt een resultaat op te kleven. Ik weet niet hoeveel deelnemers er zijn en aan een internationale wedstrijd heb ik nog nooit meegedaan. Het is dus moeilijk in te schatten waar ik zal eindigen.” (ACR)

The post Vandermoere op het WK Obstacle Run 16 september is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »