Tramstatiefeesten sluiten af met 7.500 euro voor goed doel Kloen

Met de afscheidswoorden van Ronny Boy op Carina Radio werden zondag op het middaguur de Tramstatiefeesten afgesloten. De druk bijgewoonde tiendaagse op de site-Mispelon kende zaterdagavond een hoogtepunt met de Rammstatie, een reünieconcert van zeven Ichtegemse rockgroepen.

Op dat rockconcert, bijgewoond door ruim 600 mensen, werd ook het eindbedrag voor het goede doel bekendgemaakt. Diverse activiteiten op en rond de Tramstatiefeesten brachten in totaal 7.500 euro op voor de vzw Kloen, de organisatie die met onder meer ziekenhuisclowns een lach wil toveren op het gezicht van zieke kinderen. Dat mooie resultaat kwam er na een druk bijgewoonde tiendaagse.

Hapjesconcours

Het uitzonderlijk warme weer lokte, ook op de weekdagen, heel wat mensen naar het radioterras op de site-Mispelon. Daar was ook elke dag wat te doen. Zo vond op zaterdag 2 september een eerste Hapjesconcours plaats, waaraan negen verenigingen deelnamen. Een professionele jury gaf de meeste punten aan het hapje van de Vriendenkring Gemeenteschool De Bever, de Prijs van het Publiek ging naar Ferm Ichtegem.

Kleine zwijntjes

Op zondag 3 september tekende grafisch kunstenaar Filip Cardoen een portret van de 75 jaar geleden verongelukte Ichtegemse wielerheld Richard Depoorter. Dat portret werd op de slotavond geveild voor 420 euro. In het centrum stonden 30 portretten van andere wielergoden verspreid, waarin kleine zwijntjes zaten verstopt. De Tramstatie wordt immers ook de ‘Zwienhoek’ genoemd. Het zoeken van die zwijntjes was het doel van een wedstrijd, waar liefst 116 mensen aan deelnamen.

Optredens

In de loop van de week stond verder heel wat muziek op het programma, onder meer van schlagerzanger Ambi John en zijn vrienden en van Creative Commons, de groep van – onder meer – voormalig Rock Torhout-organisator Noël Steen en zijn zoon Robin. Op dinsdag vond een seniorennamiddag plaats en op donderdagnamiddag werden alle Ichtegemse schoolkinderen uitgenodigd voor een optreden van clown Arjoentje. Vrijdag genoten zo’n 200 mensen in GC De Ster dan weer van een comedyavond met Kjen Descheemaecker, Mohsin Abbas en David Galle.

Na een geslaagde kindernamiddag kenden de Tramstatiefeesten zaterdag hun hoogtepunt met het reünieconcert De Rammstatie. Na zeven optredens stormden muzikanten van diverse groepen én andere aanwezigen het podium op om samen te zingen en te dansen op het nummer Gloria van Van Morisson. Ze brachten zo een eresaluut aan Luc Declerck, de erevoorzitter van de Tramstatie die twee weken voor de start van de feesten overleed. Het werd een ontroerend slotakkoord van een uiterst succesvolle tiendaagse. (HH)

The post Tramstatiefeesten sluiten af met 7.500 euro voor goed doel Kloen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »