Traktaat digitale proevertjes

Nog tot 30 september organiseren ARhus en de stad Roeselare samen met een tiental partners Tournée digitale. Een maand lang kunnen Roeselarenaars via gratis activiteiten kennismaken met het aanbod aan digihulp, opleidingen én de voordelen en het plezier van verschillende digitale toepassingen.

Wie digitale vragen heeft, bijvoorbeeld over een smartphone, laptop, phishingbericht, apps, websites … kan op verschillende plekken terecht in Roeselare: de Digipunten. In ARhus De Munt, ARhus Beveren, café De Gilde in Rumbeke, RSL Op Post, dienstencentra Ten Elsberge en Schiervelde, en AZ Delta worden op regelmatige tijdstippen Digipunten ingericht, waar digihelpers gratis info en hulp bieden.

Maar Tournée digitale wil ook de leuke kant van de digitale wereld belichten. Zo kan er kennis gemaakt worden met de green screen-technologie, een toepassing die onder meer gebruikt wordt voor het opnemen van het weerbericht of spectaculaire filmscènes. Jongeren kunnen tijdens #HACKgame samen gamen of zelf bouwen aan een (digitale) game. Programmeerworkshops voor kinderen en jongeren staan bij CoderDojo op het programma.

Dialoogmaker Ruben zet de voordelen van hoplr in de kijker. Via dit digitale buurtnetwerk vinden Roeselarenaars buren om een praatje mee te doen, om hun gazon te maaien …

Mede-Roeselarenaars ontmoeten kan ook tijdens de bijeenkomst van het burgerpanel #VANRSL. Tijdens deze sessie wordt er naar de mening van Roeselarenaars gevraagd met betrekking tot het digitale aanbod in de stad en de digitale communicatie van de stadsdiensten. (RV)

Info: 051 69 18 00 of www.arhus.be/tourneedigitale

The post Traktaat digitale proevertjes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »