Tearoom L’Héritage sluit de deuren: “Af en toe wat meer genieten”

Monique Bertier en Bernard Mostaert sluiten op woensdag 20 september de deuren van hun tearoom L’Héritage op de Dorpplaats in Reninge. De gelijknamige B&B baten ze wel verder uit. “We focussen nu volledig daarop”, zegt het koppel. Het gevolg is dat er in Reninge nu geen tearoom meer is.

Om het hele verhaal van B&B en Tearoom L’Héritage te schetsen, moeten we eigenlijk 27 jaar terug in de tijd. Monique en Bernard hadden toen al jaren hun eigen melkveebedrijf in de Westpoeselstraat in Noordschote.

“Het kietelde om er een extra activiteit aan te koppelen en mede door de melkquota, waardoor we niet meer dan een vastgelegd aantal liters melk mochten leveren, werd de eerste stap in het maken van ijs gezet”, zegt Monique Bertier. “Ik volgde enkele opleidingen en cursussen, liet me adviseren door de zuivelbond en bestudeerde de noodzakelijke investeringen. Mijn allereerste creatie was een ijslam voor de communie van dochter Mieke. Hoeve-ijs Viola, de voorloper van L’Héritage, was geboren.”

Jarenlang bereidde Monique met veel passie hoeve-ijs op de boerderij. Maar in 2013 waagde het koppel zich opnieuw aan een grote stap. “Eén die ons dagelijks leven zoals we het al meer dan dertig jaar kenden helemaal veranderde”, zeggen de 65-plussers Bernard en Monique. “We zegden het bloeiend landbouwbedrijf met melkkoeien, varkens en akkerbouw vaarwel en namen B&B en Tearoom L’Héritage op de Dorpplaats in Reninge over.” Jarenlang legden Monique en Bernard hun klanten in de watten in de tearoom en de bezoekers aan de B&B figuurlijk onder de wol. En dan maak je af en toe wel eens iets leuks mee. “Zo wilden we op een dag twee nieuwe bieren promoten via een klein bordje op de toog”, herinnert Bernard zich nog. “We hadden Papegaei en daaronder Trois Monts geschreven (de namen van de twee bieren, red.). Maar in de namiddag kwamen mensen vragen of we papegaei’s verkochten van drie maanden.”

Goeste

Maar nu, bijna tien jaar later, sluiten ze de deuren van hun tearoom. “We willen de focus volledig op onze B&B richten en af en toe wat meer genieten”, zegt het horecakoppel. “Op woensdag 20 september is het de laatste dag dat we de klanten met alle plezier op hun wenken bedienen. We zijn bijzonder dankbaar voor de vele bezoekers die kwamen proeven van onze verse pannenkoeken of met plezier hun lippen hebben gezet aan een lekker streekbiertje.” Monique bereidde haar ijs tot 2020 in Reninge. Daarna verhuisde de productie naar Goeste in Poperinge, uitgebaat door zoon Bart Mostaert.

De voorgevel van B&B L’Héritage valt op bij het binnenrijden van Reninge. (gf) © joiM.be

“Tot op vandaag wordt ons vanilleroomijs nog altijd gemaakt volgens hetzelfde familierecept van die eerste ijstaarten, met verse hoevemelk en echte vanillestokken”, zegt Monique trots. “Voor wie wil blijven genieten van lokaal lekkers zoals het ambachtelijke ijs van L’Héritage, is het Goeste Restaurant en Tearoom van onze zoon Bart een absolute aanrader. Wie weet kom je er ons ook nog eens tegen terwijl we zelf genieten van een lekkere coupe of onze buik vullen met al het lekkers dat ze er serveren. Maar helemaal stilzitten zullen we niet doen. We blijven bezig”, klinkt het bij Monique en Bernard. Nu het tearoomgedeelte van L’Héritage binnenkort de deuren sluit, heeft Reninge bijgevolg geen tearoom meer waar de bewoners van het dorp of toeristen even kunnen verpozen bij een lekkere pannenkoek of fris streekbiertje. “We willen onze klanten nog eens uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen al die jaren.”

The post Tearoom L’Héritage sluit de deuren: “Af en toe wat meer genieten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met 6 in de auto, met te hoge snelheid en dronken: parket vraagt celstraf van 18 maanden tegen man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Koningshooikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen de man die 2 jaar geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Koningshooikt. Daarbovenop vraagt het OM een rijverbod van 5 jaar, een alcoholslot van 2 jaar en een boete van 1.000 euro. Bij het ongeval kwamen 2 inzittenden om het leven. De broer van de bestuurder, die ook

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »