Stroompanne treft tussen 500 en 1.500 gezinnen in zuidelijke Westhoek

In de regio’s van Ieper, Poperinge en Heuvelland zaten tussen 500 en 1.500 gezinnen woensdagochtend even zonder elektriciteit.

Netbeheerder Fluvius kreeg rond 6.30 uur een oproep voor een “middenspanningsdefect”. “Dat is een defect ter hoogte van een van de belangrijkste leidingen op ons net, het middenspanningsnet is onze autostrade”, verklaart een woordvoerder van Fluvius. “De oorzaak is voorlopig onbekend.”

Door de stroompanne werden tussen 500 en 1.500 huishoudens getroffen. “Onze mensen zijn aan het werk om het defect te herstellen. Vanuit ons controlecentrum proberen we te herschakelen en de getroffen klanten via een andere weg te voeden.” (TP)

The post Stroompanne treft tussen 500 en 1.500 gezinnen in zuidelijke Westhoek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »