Roeselare Rangers in competitie met heren- én damesploeg: “Gestaag blijven groeien”

Tien jaar na het ontstaan van de club pakken de Roeselare Rangers dit seizoen voor het eerst uit met competitiehockey voor volwassenen. Het komt nu zowel met een heren- en damesteam in competitie uit.

“Een logisch gevolg, aangezien de meeste van onze leden van het eerste uur intussen al zeventien jaar en ouder zijn”, zegt voorzitter Michiel Van Eeckhoutte. “Omdat ons ledenbestand voor de helft uit heren en voor de helft uit dames bestaat, hebben we er bovendien voor gekozen om niet met één maar met twee eerste elftallen uit te pakken. Een weloverwogen keuze: onze rekrutering doet het bij de beide doelgroepen heel goed en dat willen we graag zo houden.”

Tweede kunstgrasmat

“Onze twee nieuwe ploegen bestaan voor het overgrote deel uit jong olwassenen van 17, 18 en 19 jaar. Bij onze heren werd de selectie uitgebreid met drie internationale spelers die al langer in onze jeugdwerking actief zijn: twee Italianen, waarvan er straks één iemand de rol van speler-trainer op zich zal nemen, en één Argentijn. Bij onze dames doen we het zonder extra métier, om de eenvoudige reden dat ons trainerskorps bij de jeugd vandaag eigenlijk voornamelijk uit mannen bestaat.”

“De achterliggende gedachte waarom we ons nu aan volwassenenhockey wagen, is dat we hopen om onze jeugdspelers zo de mogelijkheid te bieden om ook op latere leeftijd in de hockeysport te blijven. We zien ons eerste seizoen vooral als een leerjaar. In tegenstelling tot in het voetbal zijn transfers in het hockey eerder schaars. Dat geeft ons allicht de kans om gestaag te groeien. Onze inschrijvingen zitten in de lift, er komt straks een tweede kunstgrasmat bij, en met ook nog eens een nieuwe sproei-installatie erbij, hebben we op het vlak van infrastructuur in elk geval al een paar belangrijke stappen gezet. Onze resultaten kunnen er maar goed bij varen.”

De openingsspeeldag bracht nog geen puntenwinst met zich mee, want noch de Heren 1, noch de Dames 1 slaagden er vorige week in om de zege thuis te houden. Een leuke bijkomstigheid is dat de twee nieuwe ploegen hun thuiswedstrijden voorlopig allebei op zondagnamiddag afwerken. Voor de prijs hoef je het niet te laten: wie de eerste elftallen van de Roeselare Rangers in actie wil zien, mag op Onze Kinderen elke twee weken gratis binnen. (SB)

The post Roeselare Rangers in competitie met heren- én damesploeg: “Gestaag blijven groeien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Op de Mercator met Christof Witters, die theaterstuk maakt over Nirvana: “Creatief zijn maakt mij zo gelukkig”

Een rebel with a cause: geen betere manier om Christof Witters te omschrijven dan de titel van de legendarische film met James Dean te parafraseren, en dat met de nadruk op ‘with’ en niet ‘without’. Want een doel heeft Christof wel degelijk. Samen met zijn partner Sofie Engelen en vriend Vincent Van Hoorick maakte deze Oostendse rebel een beklijvend theaterstuk

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directie zelf op de schoolbanken: 100 directieleden starten met opleiding ‘schoolleider secundair onderwijs’ aan UAntwerpen

In Antwerpen zijn 100 directieleden gestart aan de opleiding ‘schoolleider in het secundair onderwijs’. Dat is een postgraduaat dat huidige directeurs kunnen volgen om zich bij te scholen, en het is volledig volzet. "Het is belangrijk om de nodige skills te ontwikkelen om leerkrachten aan te trekken én te ondersteunen zodat ze hun job blijven uitoefenen", zegt coördinator Isabella Vinck.

Lees meer »

CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”
The post CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »