Roemeense ramkraker vraagt geen extra straf voor reeks overvallen, omdat hij al celstraf in eigen land moet uitzitten

Een 37-jarige Roemeen vecht in beroep de celstraf van vijf jaar aan die hij van de rechter kreeg opgelegd voor zijn aandeel in zeven ramkraken.

In de nacht van 30 op 31 december 2013 pleegde een Roemeense bende met twee wagens een ramkraak op kledingzaak The Fashion Store in Sint-Eloois-Vijve. De gangsters maakten er voor 25.000 euro aan kledij buit. Op 14 juli 2014 sloeg de bende toe bij Media Markt in Roeselare. Met een oude Ford Proton die ze uit een schuur in Heule gestolen hadden, ramden ze een etalage en graaiden voor 300.000 euro smartphones mee. In het najaar van 2014 volgden gelijkaardige feiten bij kledingwinkels in Kuurne en Deinze, Krëfel in Waterloo en Dreamland in Oostende en Doornik. Bij de feiten in Oostende werd dader Gabriël P. (34) werd gefilmd. Hij kon als enige geklist worden. Het gerecht kon nog drie anderen identificeren maar zij bleven spoorloos.

De vier kregen in april 2018 elk vijf jaar effectief. Dader Daniël R. (37) zit momenteel in een Londense gevangenis en tekende beroep aan tegen zijn veroordeling. De advocate van R. vroeg om hem geen celstraf meer op te leggen. “In zijn thuisland kreeg hij in mei 2018 al zes jaar cel voor een gelijkaardige ramkraak in 2015”, verduidelijkte ze. “Mijn cliënt ontkent ook dat hij betrokken was bij de ramkraken in Deinze, Roeselare en Waterloo. Nu heeft hij gebroken met het criminele milieu. Hij heeft drie kinderen en werkt in Londen in de bouw.” Omdat hij straks wordt uitgeleverd aan Roemenië om zijn straf van zes jaar –die volledig zal moeten uitzitten- vraagt zijn advocate dat het hof in Gent hem niet nog eens vijf jaar cel oplegt. “Anders komt hij in totaal op elf jaar cel, terwijl de feiten in Roemenië en België eigenlijk in dezelfde periode plaats vonden.”

De procureur-generaal wijst erop dat dit een professionele bende was, die professioneel werk afleverde. “Dit waren geen prutsers!” Hij vraagt een signaal naar de man toe, maar hij heeft geen bezwaar dat er rekening wordt gehouden met de veroordeling tot zes jaar cel in Roemenië. Uitspraak op 11 oktober. (OSM)

The post Roemeense ramkraker vraagt geen extra straf voor reeks overvallen, omdat hij al celstraf in eigen land moet uitzitten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »