PRO-actief Oostende wil Yves Miroir als lijsttrekker, maar die bedankt feestelijk

René Wijffels van Pro Actief Oostende biedt Yves Miroir het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen aan. Miroir ziet dat echter niet zitten.

Oprichter en voorzitter René Wijffels van Pro Actief Oostende: “Toen we deelnamen aan de verkiezingen in 2018 heeft Yves Miroir onze aanvraag om deel te nemen getekend. Dat bespaarde ons het ophalen van honderden handtekeningen van Oostendenaars. We hadden ook eerder al het idee om, indien we zouden deel uitmaken van het stadsbestuur, Yves voor te dragen als schepen. Ik of mijn mensen zullen dat niet kunnen en dan doe je beter beroep op iemand met ervaring. Zijn ontslag uit Groen heeft mee bepaald dat ik bereid ben mijn lijsttrekkerschap af te staan. We willen hem een reddingsboei werpen. Yves is een goede politicus en Oostende zou veel verliezen als hij zou stoppen.” De 57-jarige Wijffels gaat momenteel privé door een moeilijke periode : “Ik kreeg de diagnose van darmkanker. Ik vrees dus me niet meer 100 procent te kunnen geven voor de partij. Mijn partijgenoten zullen mijn werk voortzetten. Dat geeft me kracht in de moeilijke tijd die zal komen.” Wijffels wil nu ook praten : “De komende dagen wil ik met Yves aan tafel zitten om na te gaan of dit mogelijk is.”

Bedanking

“René liet vroeg al eens verstaan dat ik schepen moest worden voor hen. Het is vriendelijk dat hij aan mij denkt, maar ik ben bezig met de basisgroep ‘de O-mens’. Als de mensen van Pro Actief zich daarin kunnen vinden en dat onderschrijven, dan mogen ze zeker aansluiten”, zegt Yves Miroir. Hij analyseert het Oostendse politieke landschap : “Ik ben geen voorstander van splitspartijen en scheurlijsten omdat de kans om op eigen kracht een zetel te halen klein is. Je moet al een pak stemmen halen voor de eerste zetel. Ik heb zelf als onafhankelijke op een lijst gestaan, maar nooit met een eigen lijst opgekomen. Bovendien klinkt ‘reddingsboei’ nogal dramatisch. Ik ga dus niet in op de vraag om bij Pro-Actief de lijst te trekken.”

Lees ook…

Kritiek op milieubeleid breekt gemeenteraadslid zuur op: Groen zet Yves Miroir uit de fractie – KW.be

Yves Miroir (Groen) richt eigen groep ‘de O mens’ op: “Of ik deelneem aan verkiezingen is nog niet beslist” – KW.be

The post PRO-actief Oostende wil Yves Miroir als lijsttrekker, maar die bedankt feestelijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »