Ongenoegen in Den Hoorn over hinder rond heraanleg N49: “Verkeer moet veiliger”

De fractie Damse Belangen vraagt aandacht voor het verkeersonveiligheidsgevoel dat in Den Hoorn ervaren wordt bij de heraanleg van de N49. “Er zou beter eenrichtingsverkeer ingevoerd worden in onder meer Haringgat en de Maleiseweg, nu deze door de werken zo vaak gebruikt worden”, klinkt het.

Gemeenteraadsleden Caroline Debbaut en Kelly De Sutter van Damse Belangen wezen in de jongste gemeenteraad op een aantal pijnpunten die in de woonkern Den Hoorn ervaren worden bij de heraanleg van de N49 tot nieuwe snelweg A11. Deze werken worden er uitgevoerd in opdracht en in regie van AWV, het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid.

Werfverkeer

De raadsleden stelden nogal wat klachten te krijgen over slordig en onnodig opgesteld werfverkeer in de Hoornstraat – waar er toch een eigen werfzone is om op te staan – waardoor burgers niet of met moeite nog bij de begraafplaats in de buurt zouden geraken. Ook het wegnemen en/of verplaatsen van de glascontainer leidde tot ongenoegen. Burgemeester Joachim Coens (CD&V+) liet toen verstaan binnenkort overleg te hebben met AWV waarbij hij deze en andere kwesties zou aankaarten. Intussen lijkt, alvast bij een bezoek van ons ter plaatse, de ergste parkeerhinder achter de rug te zijn en ook de glascontainer staat er weer.

Maar deze fractie kaart nog enkele andere problemen aan. “Nu de Hoornstraat, die dus uitkomt op de N49, door de werkzaamheden vaak onderbroken is of toch moeilijk toegankelijk is, zijn er veel mensen die andere straten of weggetjes gebruiken, vooral dan als ze van de N49 komen of ernaartoe willen rijden”, vertelt Kelly De Sutter. “Ik denk dan aan de as Waterpolder-Maleisestraat die van op de N49 op de Hoornstraat uitkomt of Haringgat-Preekboomstraat. Daar is tweerichtingsverkeer toegelaten. Dat is altijd al zo en eigenlijk al altijd niet echt evident maar nu daar zoveel meer verkeer rijdt is het volgens mij echt gevaarlijk, want die straten zijn daarvoor veel te smal en je kan nauwelijks uitwijken.”

Snelheidsbeperking

“En voorts zou er op de N49 best ook een strook met beperking tot 70 kilometer per uur ingevoerd worden ter hoogte van de nu nog bestaande afritten, zoals bij Waterpolder bijvoorbeeld. Want als je daar moet afslaan terwijl er een vrachtwagen met 90 kilometer per uur achter je dendert is dat echt wel akelig.”

The post Ongenoegen in Den Hoorn over hinder rond heraanleg N49: “Verkeer moet veiliger” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »