Nieuwe spoorverbinding haalt jaarlijks 4.400 vrachtwagens van de baan: Vrachttreinen van ECS rijden rechtstreeks tussen Oost-Europa en Zeebrugge

ECS, de marktleider op het vlak van supply chain oplossingen en intermodaal transport, neemt een nieuwe spoorroute tussen Zeebrugge en Tsjechië in gebruik. Dat traject vormt de allereerste rechtstreekse treinverbinding tussen de haven van Zeebrugge en Oost-Europa. De reeds bestaande ECS-corridors tussen West- en Oost-Europa, die onder meer lopen tussen Rotterdam, Wenen en Warschau, ontvangen daarmee een waardevol alternatief. Een volle goederentrein rijdt wekelijks heen en terug, waardoor jaarlijks 4.400 vrachtwagens van het wegennet gehaald worden, goed voor een CO2-reductie van 3.000 ton.

Op maandag 11 september 2023 vertrok in Zeebrugge de allereerste ECS company trein naar Tsjechië. Elke week zal op maandag een trein vertrekken met 44 containers vol grondstoffen, om op woensdag zijn bestemming in Tsjechië te bereiken. Dezelfde dag keert de trein met afgewerkte producten weer terug naar Zeebrugge met aankomst op vrijdag. Deze producten worden vervolgens opgeslagen in het spoorverbonden highbay-magazijn van ECS, van waaruit ze verder worden vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk via short sea shipping. De nieuwe verbinding werd gerealiseerd in samenwerking met Lineas, de grootste private spoorvrachtoperator in Europa.

4.400 containers

Deze nieuwe spoorwegverbinding haalt jaarlijks maar liefst 4.400 containers op evenveel vrachtwagens van de weg, goed voor een besparing van 3.000 ton CO2. Dat past helemaal binnen de CSR-strategie van ECS: creating sustainable & reliable logistics. Tegen 2025 wil ECS zijn aandeel van spoortransport naar 50% krijgen, en in 2030 naar meer dan 60%. In 2023 verwacht ECS om en bij de 75 miljoen spoorkilometers af te leggen. Niet alleen heeft dat een positief effect op de drukte van het wegennet, het zorgt ook voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot.

© ECS

Dit nieuwe traject tussen Zeebrugge en Tsjechië is exclusief ontwikkeld met en voor een trouwe klant van ECS. Op korte termijn plant ECS, in samenwerking met Lineas, deze verbinding op te schalen met een extra trein. Gezien de aankomende verdubbeling van de Duitse Maut (wegentol) wordt een extra push verwacht naar intermodale oplossingen; die vanuit Zeebrugge of Rotterdam dan ook weer verder intermodaal kunnen verscheept worden richting UK, Ierland of Zuid-Europa via reeds bestaand corridors.

The post Nieuwe spoorverbinding haalt jaarlijks 4.400 vrachtwagens van de baan: Vrachttreinen van ECS rijden rechtstreeks tussen Oost-Europa en Zeebrugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »