Na Klootzakske en Hete Klinke nu ook alcoholvrij Tante Nonneke: “Zalig en ‘hopsvruchtig’ blondje”

Na de streekbiertjes Klootzakske en Hete Klinke hield Alexander Parmentier met Tante Nonneke een nieuwe telg boven de doopvont. Dit keer een alcoholvrij blondje. “Hopzijdrank, eindelijk een smaakvol alcoholvrij bier”, omschrijft de Sint-Lodewijknaar zijn nieuwe telg.

Alexander Parmentier lanceerde de jongste jaren al met succes de streekbiertjes Klootzakske en Hete Klinke en pakt nu ook met het alcoholvrije Tante Nonneke uit. “Alcoholvrij bier is in volle opmars”, start Alexander zijn verhaal. “Er is enerzijds het gezondheidsaspect en de verkeersveiligheid. Anderzijds bevat alcoholvrij bier maar één derde van de calorieën van gewone triple-achtigen. Het merendeel van de alcoholvrije bieren kon mij echter maar matig bekoren. Het zijn meestal ietwat flauwe afkooksels van de real stuff. Dan maar zelf een eigen versie brouwen zeker…? Het was een serieuze zoektocht van proeven en nog eens proeven. Ik streef altijd naar een eindproduct waar ik 100 procent achter sta en dat ik zelf graag drink. We zijn ervan overtuigd dat we daar met Tante Nonneke in geslaagd zijn. Het is een blond biertje met een rijke frisse smaak. We gebruiken twee uitgesproken Amerikaanse aromahoppen, florale Mosaïc en fruitige Amarillo, die zorgen voor een aangename, milde bitterheid. Een smaakbommetje, zo wordt het door de eerste tasters onthaald. Tante Nonneke wordt gebrouwen bij BCB, een snelgroeiende artisanale brouwerij in Menen die sterk inzet op kwaliteit en de productie van alcoholvrij bier.”

Branding

“Tante Nonneke wordt in blik aangeboden om de hoppige smaak zo lang mogelijk te bewaren (bescherming van UV). In Tante Nonneke verwijst de non naar het non-alcoholisch karakter. Het biertje bevat immers maar een fractie alcohol (minder dan 0,5 procent) en mag hierdoor alcoholvrij genoemd worden. We hebben dezelfde branding behouden om het nieuwe familielid een gezicht te geven. Na de klootjes van Klootzakske en de borstjes van Hete Klinke zijn het nu de oogjes van het biddend Tante Nonneke. Met Onze IPA die hemels zijt, geinig zij uw naam en Hopzeidrank, eindelijk een zalig en smaakvol alcoholvrij bier zijn de teasers op het blikje alvast heel duidelijk. Met de naam Tante Nonneke blijven we in onze kenmerkende ludieke sfeer van namen, want het leven is al ernstig genoeg. Het gaat snel, want de helft van het eerste brouwsel is al verkocht. Tante Nonneke is net als zijn voorgangers verkrijgbaar of bestelbaar bij heel wat distributeurs en drankenhandels.” Dat het allemaal zo’n vaart ging lopen, zal Alexander een kleine vijf jaar geleden allicht niet gedacht hebben. En toch… Creatief bezig zijn zat er al van jongs af in, want hij tekent en schildert al sinds zijn jeugdjaren. Dat zette zich verder tijdens zijn professionele carrière. Hij werkte verscheidene jaren als grafisch vormgever voor een reclamebureau. “De lancering en marketing verzorgen van nieuwe producten die de markt moesten veroveren, bracht wel veel voldoening, maar ik droomde ik er toch van om zelf met een eigen product voor de pinnen te komen”, verduidelijkt Alexander.

Klootzakske

“Verschillende ideeën rijpten en ik opteerde om een eigen streekbiertje te creëren. Dat idee vertelde ik ook aan het Sint-Lodewijks vriendengroepje waarmee we elk jaar samen op weekend trekken. Ik was organisator van de maffia-driedaagse waarbij het de gewoonte is dat er in de aanloop naar dat weekend allerlei fratsen worden aangehaald en de organisator steevast als schietschijf fungeert. Het streekbiertje dat ik tegen dan wilde klaar hebben, zou door een verkeerde timing van de brouwer niet tijdig geleverd kunnen worden, maar dat bleek later niets meer dan een staaltje stevige kloterie van onze vriendengroep. Het werd uiteindelijk een onvergetelijk weekend, het biertje viel enorm in de smaak en de naam stond meteen vast: Klootzakske. Een bier met ballen, een pittig moutig blondje met een hoppige afdronk en een alcoholgehalte van 7,5 procent. Twee jaar geleden kwam er een zusje bij. Hete Klinke is een gewillig blondje, een zacht en toegankelijk biertje met een alcoholgehalte van 6,9 procent, als ode aan alle sexy topwijven die achter hun klootzakskes blijven staan… Verleden jaar lanceerden we de Klootzakskekaas als amuse voor bij het aperitief. En nu vervoegt Tante Nonneke de familie. Het verloopt allemaal naar wens. We gaan voluit verder met de uitbouw van de activiteiten”, besluit Alexander Parmentier. (DRD)

Info: www.klootzakske.be of info@ klootzakske.be

The post Na Klootzakske en Hete Klinke nu ook alcoholvrij Tante Nonneke: “Zalig en ‘hopsvruchtig’ blondje” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »