Muzikale Franse avond in Villa Scaldis

Op 13 oktober organiseert restaurant feestzaal Villa Scaldis een Franse avond met live Franse chansons gebracht door Wim De Dekoker.

Achter de stijlvolle statige gevel van Villa Scaldis schuilt een culinair oord waar Luc Baelde uitsluitend met verse producten en respect voor de seizoenen kookt. Puur en authentiek zijn de sleutelwoorden van wat er op het bord komt. In de zomermaanden wordt een buitenkeuken ingericht, zodat er ook genoten kan worden in de zuidgerichte tuin of op het ingesloten terras. Naast een maandmenu zijn er themaweekends en een beperkte kaart, aangevuld met suggesties die gastvrouw Katrien Breye met veel enthousiasme toelicht. “We zijn de langst bestaande horecazaak van de gemeente”, zegt Luc (55) met veel trots. “Het zal in november 20 jaar geleden zijn dat ik met mijn echtgenote Katrien naar hier verhuisden. In april 2004 openden we voor het eerst de deuren. We begonnen enkel met een feestzaal en traiteur, maar door de jaren heen kwam daar een restaurant bij. We hebben twee zaaltjes, goed voor 65 zitplaatsen en een restaurant die plaats biedt aan 40 mensen. We houden het bewust beperkt omdat we zoveel mogelijk zelf doen. We brengen het beste van de Frans Belgische keuken, met Provençaalse invloeden, naar boven. Een eerlijke keuken waarin je de smaak van de producten nog herkend, met als specialiteit zelf gerookte zalm.”

Voltreffer

“Op 13 oktober organiseren we opnieuw onze Franse avond met restaurantformule”, gaat zijn vrouw Katrien (55) verder. “Ieder jaar weer is dit een voltreffer. De live chansons gebracht door Wim De Koker uit Sint-Denijs dragen daartoe bij. We willen onze klanten op hun wenken bedienen. Het is heel belangrijk dat mensen zich goed voelen bij ons. Tijdens de kermis in Helkijn hadden we onze wijn en tapasbar. Een groot succes net als onze Spaanse avond van enkele maanden terug. En op 17 november is er onze candlelight en piano live music avond”, aldus Katrien en Luc, ouders van de 13-jarige Margaux, die van tijd tot tijd plaatsneemt achter de piano in het restaurant. (ELD)

The post Muzikale Franse avond in Villa Scaldis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: ook tweede gangster riskeert zeven jaar cel voor brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander ontkent voor de Brugse rechtbank zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweert dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende. Het openbaar ministerie eist zeven jaar cel, dezelfde straf als diegene die een mededader in april al kreeg opgelegd. Bij de feiten werd een verkoopster gegijzeld. “Ik dacht dat ik

Lees meer »

Burgemeesters van Limburgse grensgemeenten geen voorstander van mogelijke Nederlandse grenscontroles: “Onzalig, om niet te zeggen dom idee”

Burgemeesters van Limburgse grensgemeenten stellen zich vragen bij het voorstel van de Nederlandse regeringspartijen PVV en VVD om grenscontroles in te voeren, ook aan de grens met ons land. Dat schrijft het Nederlandse medium L1 Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. De Nederlanders willen strenger controleren op migratie en ook terrorisme en criminaliteit tegengaan. Maar volgens de

Lees meer »

Jacotte Brokken openhartig over haar pestverleden in nieuwe podcast: “Er is nog steeds een stem die zegt: ‘Ze haten je’”

Jacotte Brokken (31) komt met een gloednieuwe podcast. In ‘Niemand vindt je leuk’ vertelt de VRT-weervrouw openhartig over haar jeugd, waarin ze zwaar werd gepest. Dit doet ze ter gelegenheid van de jaarlijkse STIP IT-actie tegen pesten. “In het vierde middelbaar werd ik zo erg gepest dat ik van school moest veranderen”, deelt ze openhartig.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

“Voelde het leven uit mij geknepen worden”: broers terecht na vechtpartij met agenten aan stripclub in Harelbeke

“De ergste interventie in mijn 12-jarige loopbaan.” Een agent van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) liet op de rechtbank in Kortrijk weinig aan de verbeelding over hoe hij zich bijna 2 jaar na een fout gelopen interventie aan striptease lounge Secrets Club in Harelbeke nog voelt. Een 41-jarige man uit Harelbeke riskeert 30 maanden cel voor poging doodslag omdat hij de

Lees meer »

Sterballerina Michaela DePrince (29) overleden: “Ze liet zien dat schoonheid uit de donkerste plekken kan oprijzen”

In de Verenigde Staten is ballerina Michaela Mabinty DePrince (29) overleden. DePrince danste onder meer bij het Nationale Ballet in Amsterdam en het Boston Ballet. Ze was ook te zien in ‘Lemonade’ van zangeres Beyoncé. Door haar levensverhaal en door de manier waarop ze als zwarte vrouw naam kon maken in de balletwereld, is ze voor velen een bron van

Lees meer »