Middelkerke 25 jaar geleden: September 1998

In onze retroreeks ‘Middelkerke 25 jaar geleden’ keert journalist Paul Bruneel elke maand 25 jaar terug in de tijd.

Er wordt op 1 september gefeest in de gemeenteschool van Westende, want er worden twee nieuwe klaslokalen in gebruik genomen. Het aantal kleuters verdubbelde de laatste jaren en de allerkleinsten van de school beschikken nu over ruime en moderne lokalen en een afzonderlijke speelplaats. In het Sint-Jozefsinstituut wordt op initiatief van juf Katrien een snoezelruimte voor kleuters in gebruik genomen.

Nog bij de start van het nieuwe schooljaar voert de politie in samenwerking met de preventiedienst controles uit op de fietsen van de leerlingen. De resultaten zijn beter dan vorig jaar, maar toch zijn er nog een groot aantal fietsen niet in orde. Slechts 78 van de 172 gecontroleerde fietsen zijn oké.

Middelkerkenaar Francky Cools slaagt erin om samen met enkele collega’s van het 14de Regiment Luchtdoelartillerie de 4.807 meter hoge berg Mont Blanc te overwinnen. De opbrengst van de beklimming gaat naar het tehuis Duin en Polder in Diksmuide.

Reus Flortje treedt op 5 september in het huwelijk met reus Sylvain uit Beringen, een reus die genoemd is naar de erecommandant van de brandweer van Beringen.

De Jong Spermalieruiters vieren hun vijftienjarig bestaan met een ponytornooi. Voorzitter is Marc Rommel, hij wordt in het bestuur bijgestaan door Lieven Carron, Carine Deman, Martine Remmerie, Dirk Baeteman en Yvette Baeteman.

Cineast Raoul Servais krijgt voor zijn levenswerk de tweejaarlijkse prijs Norman Mc Laren Heritage, een belangrijke Canadese onderscheiding.

Het doek valt over de Middelkerkse Revue. De revue met hoofdzakelijk Middelkerkenaars werd voor het eerst georganiseerd in 1992 door B&B Producties, een vzw van Jean-Claude Brassinne en Paul Bruneel. Omwille van tijdsgebrek wordt het gezelschap ontbonden, na een laatste keer te zijn samengekomen in het lokaal Ter Duinen (foto).

De Westendse Chiro Ter Streep viert zijn 50-jarig bestaan. De eerste proost was eerwaarde heer Carpentier, de huidige proost is Norbert Lagast.

Claudine Kerckaert uit Leffinge wordt in Kelmis met haar hond Belgisch kampioen in de wedstrijd gehoorzaamheid voor honden.

Tijdens de 13de editie van het nationaal kampioenschap billenkarrenkoers voor brandweermannen in interventiekledij wordt de Middelkerkse ploeg met Geert Deschacht, Patrick Steen, Peter van Brabant en Björn Moerkerke gediskwalificeerd omdat ze het team van De Panne de pas afsnijdt. Asse behaalt de overwinning.

Godelieve Vermeulen van café De Vriendschap aan de Slijpebrug staat dertig jaar achter de tapkraan en Francine Duron wordt raadslid van het OCMW, in opvolging van Jan Vanleenhove, die ontslag neemt. (PBM)

The post Middelkerke 25 jaar geleden: September 1998 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »