Man bekent slagen in het gezicht, maar ontkent stampen op het been bij caféruzie

Twee mannen vragen in beroep de vrijspraak voor hun betrokkenheid bij een zware knokpartij van bijna negen jaar geleden in een Ichtegems café. Het been van een man uit Roeselare raakte daarbij verbrijzeld. Een derde, die toegaf slagen te hebben gegeven in het gezicht, ontkent echter de stampen op het been.

Op 1 november 2014 kwam slachtoffer K.D. (38) tussenbeide in een massale knokpartij aan café De Barometer in Ichtegem. De Roeselarenaar kreeg slagen in het gezicht en zware stampen op het onderbeen. De gevolgen waren niet min. Naast een gebroken neus en oogkas hield K.D. ook een verbrijzeld onderbeen aan de feiten over waarvan hij de gevolgen nu nog steeds draagt. Zijn job als vloerder moest hij opgeven. Acht jaar na de feiten werden E.D. (30) uit Nieuwpoort, M.V. (34) uit Torhout en S.D. (47) uit Ichtegem voor de rechter gedaagd. E.D. werd in eerste aanleg veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de slagen in het gezicht én de stampen op het been. De rechter in Brugge stelde voor de twee anderen echter de verjaring vast. In beroep geeft E.D. enkel de slagen in het aangezicht toe.

“Met die aan het been heeft hij niks te maken”, stelt zijn advocate. Ook de andere twee blijven ontkennen. M.V. voerde het slachtoffer zelfs naar huis. Ook de procureur-generaal is niet overtuigd. “Het is erg om te zeggen, want hoe ernstig de gevolgen zijn, maar er kan niet aangetoond worden wie op het been van meneer heeft gestampd.” Voor de twee vroeg hij de vrijspraak. Hij vroeg zijn wel af of E.D. door de slagen op het hoofd, niet onrechtstreeks betrokken was bij de verbrijzeling van het been. “Zonder die slagen, was meneer niet op de grond gevallen. Dus op die manier heeft hij wel bijgedragen.”

Volgens de advocaat van K.D. zal die incident hem voor de rest van zijn leven achtervolgen. Hij spreekt van een groepsdynamiek. “E.D. sloeg mijn cliënt, waardoor hij de andere aanwezigen minstens de indruk gaf dat hij het verdiende geslagen te worden. De stampen op het been, zijn dus door hem ingezet en dus is er wel een causaal verband.” Dat is belangrijk, want de schade in het gezicht wordt geraamd op 3.000 euro, die van het been is vele malen hoger. K.D. blijft met een wrang gevoel zitten. “Ik zat onder het bloed, alles was kapot: mijn oogkas, mijn neus, mijn been en ik werd bij mij thuis als een hond uit hun auto gesmeten.” Het hof doet uitspraak op 11 oktober. (OSM)

The post Man bekent slagen in het gezicht, maar ontkent stampen op het been bij caféruzie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »