Kunstenfestival Splinters zoekt zin en onzin van het leven

Op zaterdag 23 september organiseert vzw Can’Art een nieuwe editie van haar gratis kunstenfestival Splinters. Hoeve Vandewalle wordt omgedoopt tot een grootse kunstbeurs met beeldende kunst, poëzie, ludieke spreekbeurten, fotografie, film en muziek.

Vzw Can’Art is een Kuurnse multidisciplinaire artistieke vereniging die werd opgericht in 2004 en louter werkt op vrijwilligers. De activiteiten die door de vereniging worden aangeboden, hebben vooral tot doel om mensen samen te brengen tijdens het aanbieden van een gratis portie verrassende, maar altijd kwaliteitsvolle cultuur.

Zesde editie

Een van deze activiteiten is het gratis kunstenfestival Splinters op Hoeve Vandewalle dat dit jaar toe is aan zijn zesde uitgave. “Zoals elk jaar creëren en programmeren we vanuit een artistiek thema, een maatschappelijk relevant vraagstuk”, legt Laura Bernolet van vzw Can’Art uit.

De Pfaffs

“Voor deze editie werpen we een artistieke blik op de zin en onzin van het leven. Onder meer de beurs van het leven door de ogen van tien beeldende kunstenaars moet dit thema extra kracht bijzetten. Maar we pakken ook luchtig uit tijdens Splinters. Zo is er aan de vooravond van Splinters een leuke quiz in een Can’Art-jasje, is er op zaterdagmorgen een rave party met brunch, zijn er spreekbeurten op de Vertelzolder door enkele gepassioneerde vertellers met thema’s als De Pfaffs, de halsbandparkiet, rozijnenbrood en de zoektocht naar de perfecte wandelstok.”

Kinderdoolhof

Er staan ook diverse gratis optredens op het programma en voor de kinderen is er een groot kinderdoolhof. De meeste activiteiten tijdens Splinters zijn gratis en vrij toegankelijk. Voor een kleine selectie dient echter wel vooraf ingeschreven te worden. (BRU)

Het programma kan bekeken worden op www.splinters23. squarespace.com.

The post Kunstenfestival Splinters zoekt zin en onzin van het leven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »