KFC Meulebeke (1) mist start compleet

Eersteprovincialer KFC Meulebeke verloor de eerste twee wedstrijden in de nieuwe competitie, thuis tegen Varsenare A en uit tegen Dottegnies, en nu volgen er twee moeilijke matchen waarin de roodbroeken hun eerste punten willen pakken. Zo niet, is de competitiestart een catastrofe. Kapitein Martijn Wallican wil daar echter niet aan denken.

Geschenken uitdelen

“In de eerste match hadden we elk een helft”, zegt Wallican. “De eerste was voor ons, de tweede voor Varsenare. In de slotminuut kregen we het deksel op de neus. Een gelijkspel was wellicht een betere weergave geweest. We waren ontgoocheld. Onze tweede wedstrijd was absoluut niet goed. We namen het te gemakkelijk op en speelden zowat geen enkele doelkans bijeen. Als je daarbij al na vijf minuten op achterstand komt en dan nog geschenkjes uitdeelt, is het over.”

“Wij missen wel een vijftal basisspelers en Aaron Borms die vertrok naar Kanegem, maar dat mag geen reden zijn voor die mindere wedstrijden. Onze doelpuntenmaker van vorig seizoen, Hollebeke, is waarschijnlijk nog out tot nieuwjaar, en nieuwkomer Emiel Callens zal dit seizoen niet meer spelen. Met een vijftiental fitte spelers zullen we het nu moeten klaren. Hopelijk komen er enkele snel terug”, zegt de kapitein.

“Nu volgt er opnieuw een match op verplaatsing, tegen WS Lauwe, toch een van de titelkandidaten. Het is niet evident om daar punten te rapen, maar in voetbal is alles mogelijk, hé. Daarna volgt de wedstrijd tegen Heestert, ook geen makkelijke tegenstander. Blijven we na vier wedstrijden zonder punten, dan vrees ik dat het een lang en moeilijk seizoen wordt en dat we de ambitie van de voorzitter – de linkerkolom – niet halen. Maar we moeten positief blijven en vechten voor elk punt, dat is het belangrijkste. Snel eens de drie punten pakken kan het tij doen keren en dan kunnen we vertrokken zijn. Kortom: de moed niet verliezen en misschien eens stunten tegen Lauwe.” (WD)

Zondag 17 september om 15 uur: WS Lauwe A – KFC Meulebeke.

The post KFC Meulebeke (1) mist start compleet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »