INTERVIEW. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): “Niemand heeft toch ooit gezegd dat Vlaams zelfbestuur alle problemen zou oplossen?”

Rustig uitbollen tot de verkiezingen? Dat zit er niet in voor Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Met de stikstofknoop, de crisis in de kinderopvang en het lerarentekort staat zijn regering nog voor gigantische uitdagingen. “Maar iedereen weet dat er iets moet gebeuren in de kinderopvang.”

Meer krantenkoppen in België

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »