Henri Kockx is nationaal kampioen in open water: “Ik wil ooit deel uitmaken van de Belgische selectie”

Henri Kockx (17), een langeafstandszwemmer uit Sijsele, werd onlangs in zijn leeftijdscategorie Belgisch kampioen in open water over een afstand van 7,5 kilometer. Zaterdag gaf hij tijdens De Brugse Zwemdoortocht deze titel de nodige glans door de 5 kilometer te winnen.

In de Langerei nabij de Carmersbrug in Brugge had Henri Kockx zelfs een sprint in huis om alsnog als eerste aan te tikken. Hij legde de afstand af in 1u.02’11”. “Het was voor mij echt wel een verrassing dat ik de leider kon inhalen”, vertelt hij. “Ik zette mijn verstand op nul en gaf gas.” Henri Kockx uit Sijsele is lid van MEGA, afdeling Maldegem en de Brugse Langerei Zwemmers. Hij focust zich sinds dit jaar op de lange afstanden. “Het was mijn buurman Eddy Verduyn, een triatleet, die mij geregeld meenam om in open water te trainen. Zelf kies ik in het zwembad veelal voor de 1.500 meter. Ik startte destijds in de Brugse Zwemdoortocht met één kilometer. Na enkele jaren drie kilometer was het voor mij zaterdag in Brugge de eerste keer vijf kilometer. In het begin had ik het ontzettend koud en twijfelde ik zelfs even om de wedstrijd uit te doen.” Het weekend ervoor in Willebroek werd Henri in open water Belgisch kampioen, in de leeftijd 16-17 jaar. “De afstand, 7,5 kilometer, was voor mij tevens een eerste keer. Het was wel een opsteker, ook al omdat ik in het najaar een polsbreuk had. In het verleden in het zwembad kwam ik op BK’s en VK’s net tekort voor een selectie voor de 1.500 meter of voor een individueel podium. Die titel grijpen deed daarom zeer veel deugd.”

Doel voor ogen

Net als Henri zijn winst in Brugge. In de namiddag deed hij er met enkele vrienden ook nog één kilometer. Als een mooie afsluiter van het seizoen. “Vanaf volgend jaar is de officiële afstand voor mijn leeftijd tien kilometer. Ik heb één doel voor ogen: deel uitmaken van een Belgische selectie op iets als een Europees kampioenschap. Het ligt misschien nog ver, maar het is toch een droom om dit ooit eens te kunnen verwezenlijken.” (ACR)

The post Henri Kockx is nationaal kampioen in open water: “Ik wil ooit deel uitmaken van de Belgische selectie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »