Francis Montefesta wil met Iebac A bovenin meedraaien

VK Iebac A degradeerde vorig seizoen uit eerste en wil dit jaar weer bovenin meedraaien in tweede provinciale. “De eerste competitiematch wordt meteen een serieuze waardemeter”, weet coach Francis Montefesta.

Francis Montefesta begon in november 2019. “Door de coronacrisis begin ik nu aan mijn derde volledige seizoen”, vertelt de 57-jarige coach. “Vorig jaar hebben we het in eerste provinciale geprobeerd, maar als nieuwkomer hadden we letterlijk en figuurlijk een te kleine kern. We werden in de eerste ronde ook slachtoffer van de geografische bepaling van het poulesysteem. Daarna botsten we op ploegen als Oostkamp en Sijsele, die kunnen putten uit hoger spelende teams. Maar goed, we willen ons niet te veel verschuilen, we gaan dit jaar met volle moed van start in tweede. Met realistische ambities: meedoen bovenin en mikken op een plek bij de eerste vijf. Alles zit weer in één reeks en over de ganse lijn denk ik dat we iets sterker staan dan vorig seizoen. Ik denk dat ploegen als Avanti Brugge, Langemark, Gullegem en Tielt ook bovenaan zullen meedoen. Als opener trekken we naar Tielt, meteen een serieuze waardemeter dus.”

Generale repetitie

Een van de nieuwe namen in de A-ploeg is Mike Sercu. “Mike is er 41 en kan ons de nodige ervaring en body bijbrengen onder de borden. Ook Wannes Wildemeersch (SKT Ieper) en Matteo Kindt (Wevelgem) zijn nieuwe gezichten. De voorbereiding liep niet altijd op wieltjes. Er waren hier en daar wat beginseizoenskwaaltjes en we speelden onze laatste wedstrijden maar met acht fitte spelers. Het voorbije weekend speelden we een slechte match tegen SKT. We konden maar 1 op 19 driepunters benutten. Zondag spelen we nog een generale repetitie voor de competitie met een oefenpot tegen Kortrijk Spurs. Hopelijk staan we dan completer”, aldus de algemeen directeur bij Bayart Waterontharders, die vroeger ook in Ieper speelde. “Athlon Ieper was mijn eerste ploeg in West-Vlaanderen, begin de jaren negentig in tweede nationale was dat.” (API)

The post Francis Montefesta wil met Iebac A bovenin meedraaien is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »