Emma Breyne (31) stapt ontgoocheld uit politiek: “Al mijn voorstellen gooiden ze in de prullenbak”

Oppositieraadslid Emma Breyne (PRO) in Alveringem – pas vanuit Gijverinkhove naar Izenberge verhuisd – laat weten dat ze volgend jaar niet meer deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. PRO verliest zo een kostbaar lid.

Emma Breyne (31) uit de Beauvoordestraat zegt dat ze de boodschap met pijn in het hart brengt. “In oktober 2024 zal ik niet meer op de lijst staan. Ik moet accepteren dat een mens niet alles kan doen: gezin, werken, studeren, vrienden, familie en politiek zijn voor mij niet langer te combineren. Ik kies dus voor mijn privéleven.”

“De gemeenteraad hier is pure anti-democratie. Ik haalde er geen voldoening meer uit”

“Eerlijk? Ik ben ook gedesillusioneerd. Nooit eerder haalde ik zo weinig voldoening uit een engagement. Elk van mijn voorstellen werd door de meerderheid afgewezen, soms zelfs in het belachelijke getrokken. Wat ben ik daarvan geschrokken. De Alveringemse gemeenteraad is een voorbeeld van anti-democratie. Ik heb vele keren gedacht: ik doe niets meer. Maar volgende maand zit je toch opnieuw strijdvaardig in de raadzaal, uit liefde voor de inwoners.”

Verloedering

“Daarnaast had ik nooit eerder meer de indruk dat Alveringem achteruit gaat. Ik hoor alvast van velen dat ze hetzelfde opmerken. Enkele voorbeelden? De verloedering van het openbaar domein. Enkel met het oog op de kermis wordt de betrokken deelgemeente proper gemaakt. Hoofdgemeente Alveringem heeft geen bankautomaat meer, iets waar de zelfstandigen onder lijden. Er is geen ruimte voor nieuwe sociale initiatieven, op sociaal niveau wordt alle patrimonium verkocht en worden engagementen teruggeroepen.”

“Het platform HOPLR werd afgekeurd terwijl de digitalisering van de Alverbon veel meer kost en daar bij mijn weten niemand naar vraagt. Alveringem komt ook negatief in de pers: met onder meer haar koppigheid tegenover BE-Alert, het niet aangesloten zijn bij het burgemeestersconvenant, de bomenkap in de Groenedreef en het verlenen van een illegale vergunning aan een landbouwbedrijf.”

Is er dan geen positief puntje? Emma zegt dat ze het wel goed vindt om overal in de gemeente gescheiden fietspaden te zien verschijnen.

The post Emma Breyne (31) stapt ontgoocheld uit politiek: “Al mijn voorstellen gooiden ze in de prullenbak” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »