Elias (28) jaagt droom na en start als onthaalouder: “Van jongs af al gewild”

Elias Mornie is deze week begonnen als onthaalouder bij zich thuis in de Kouterstraat in Pittem. Van jongs af wilde hij al met kinderen werken en die droom is nu uitgekomen.

Elias Mornie (28) en Kelly Lanckriet (31) wonen in de Kouterstraat 50 en hebben een zoontje, Julot, dat vijf weken geleden geboren werd. Kelly heeft nog twee zonen uit een vorige relatie: Rune (5) en Mauro (8). In de loop van dit jaar besloot Elias een carrièreswitch te maken, wat er in resulteerde dat hij op 4 september bij hen thuis als onthaalouder startte. Zelf is hij afkomstig uit Tielt, heeft hij kinderverzorging gestudeerd en daar ook nog een specialisatiejaar aan toegevoegd.

Kinderdroom

“Van jongs af heb ik altijd al met kleine kinderen willen werken en, in tegenstelling tot veel andere mensen, heb ik mijn droom nu waargemaakt”, steekt Elias van wal. “Daarom heb ik ook voor kinderverzorger gestudeerd. Sinds ik afstudeerde ben ook beroepsmatig jarenlang actief geweest in die sector. Ik ben eerst drie jaar op zelfstandige basis aan de slag gegaan in een kinderopvang en heb daarna een jaar als kinderverzorger voor peuters en kleuters vervangingen gedaan in vier scholen in de regio. Maar omdat dat te weinig werkzekerheid bood, heb ik het voorbije jaar als huishoudhulp gewerkt. Bij het terugblikken op mijn werkervaring kwam ik echter tot de constatering dat ik maar één ding echt graag doe: kleine kinderen opvangen en hen met veel liefde verzorgen. Na rijp beraad met Kelly heb ik vervolgens besloten om thuis aan de slag te gaan als onthaalouder. Ik heb het feit dat ik graag met kinderen werk overigens ook op sportief vlak gecombineerd, want ik ben de voorbije jaren actief geweest als jeugdtrainer bij KSV Pittem. Ik heb dit nu even on hold gezet om de opstart van de opvang zo vlot mogelijk te laten verlopen, maar het betekent zeker geen afstel.”

Acht plaatsen

“Het spreekt voor zich dat je niet zomaar van de ene dag op de andere kan beslissen om onthaalouder te worden. We hebben allereerst bekeken welke aanpassingen aan onze woning er nodig waren, maar dat bleek gelukkig nog mee te vallen. We moesten enkele deurkrukken wat hoger plaatsen, extra rookmelders installeren en een aantal branddekens kopen. Aangezien we zelf al drie kinderen hebben, moesten we niet zo veel speelgoed meer kopen. We hebben enkel een paar kinderbedjes en eetstoelen moeten aanschaffen.”

“Voor de werking ben ik in zee gegaan met Ferm, dat ik al kende uit mijn eerdere job in de kinderopvang. Zij hebben ons de informatie gegeven over de nodige aanpassingen en zij zijn ook alles voor de opstart komen controleren. Ik heb bij hen nog 20 uur extra opleiding gevolgd. In totaal heb ik plaats voor acht kindjes, maar omdat we zelf nog twee kinderen hebben die binnen de leeftijdscategorie vallen, kindjes kunnen tot 3 jaar bij mij terecht mag ik slechts zes extra kinderen opvangen. Ik moet zeggen dat de plaatsen zeer snel ingevuld waren. Door het voetbal kennen we heel wat mensen en zo waren er al snel gegadigden. Binnen een week nadat ik het via Facebook had bekendgemaakt, waren de overige plaatsen ingevuld.”

Elias zal alleen in de opvang werken. “Kelly zal blijven werken bij Koeltechnieken Roose. Indien nodig zal ze af en toe een handje toesteken, bijvoorbeeld met de administratieve kant van de opvang. Zo kan ik mijn tijd optimaal benutten voor de kindjes.” (JG)

Contact opnemen met Elias kan via 0473 49 97 93 of [email protected].

The post Elias (28) jaagt droom na en start als onthaalouder: “Van jongs af al gewild” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »