Cowboy Henk-beeld krijgt nieuwe pop art versie

Deze week start de afbraak van het oude Cowboy Henk-beeld op de rotonde in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. De oude versie maakt plaats voor een nieuwe pop art installatie, ook van de hand van kunstenaar Herr Seele. De vervanging van het beeld zal in verschillende fasen gebeuren.

De eerste fase start op donderdag 14 september en houdt de ontmanteling van het huidige beeld in. Dit zal geen hinder voor het verkeer veroorzaken omdat er gebruik gemaakt wordt van de reeds voorziene werken door Agentschap Wegen en Verkeer. AWV startte op maandag 11 september met het definitief installeren van de proefopstelling die in 2021 werd geplaatst, vanaf de rotonde Cowboy Henk naar de Oudenaardesteenweg. De proefopstelling werd positief beoordeeld en verzekert een veiligere doorgang voor fietsers. Er zal nog maar 1 rijstrook zijn, vanaf de rotonde richting Kortrijk. De werken duren volgens de huidige planning tot midden oktober.

De volgende fase voor de de nieuwe pop art versie van Cowboy Henk start midden oktober en betreft het ophalen van de stukken van het oude beeld. Hiervoor zal een deel van de middelste rijstrook van de rotonde voor enkele uren afgesloten worden. Vervolgens wordt eind oktober een nieuwe sokkel gegoten (fase 3) waarop afhankelijk van het weer het nieuwe Cowboy Henk-beeld geplaatst kan worden (fase 4) in december of januari. De werken gebeuren telkens buiten de spitsuren om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

“Deze nieuwe pop art Cowboy Henk zal de rotonde alle eer aandoen. We faseren de werken om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken en zo veilig mogelijk tewerk te gaan. Dit wordt ook verzekerd dankzij een zeer goede samenwerking met kunstenaar Herr Seele. Begin 2024 schittert een nieuwe Cowboy Henk op onze rotonde!”, zegt Axel Ronse, schepen van Cultuur.

The post Cowboy Henk-beeld krijgt nieuwe pop art versie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

IN KAART – 49 gemeenten hebben sportclub voor mensen met beperking: West-Vlaanderen telt zo al meer dan 2.000 G-sporters

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het lijken holle woorden in tijden van een Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, maar in de G-sport is de olympische gedachte nog altijd heilig. “Goed kunnen voetballen is niet belangrijk, de G-sporter moet zich vooral goed voelen in de groep”, klinkt het bij de G-werking van Club Brugge, één van de 205

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »