Chiro de Ginste barst uit zijn voegen: “Iedere week 170 kinderen”

Nu de zomervakantie erop zit, is het tijd voor andere leuke activiteiten. Daarbij behoren heel zeker de jeugdverenigingen. Dat ondervindt de sterk groeiende Chiro van de Ginste. Het gehucht met amper een paar duizend inwoners zendt 170 kinderen naar de Chiro. “De aantallen blijven stijgen”, opent Lucas Masselis (18). “Ze komen echt van overal, ook uit de naburige gemeenten en uit het centrum.”

“Het succes van onze Chirowerking is niet alleen te wijten aan een verzorgde werking en spelaanbod, maar ook aan het feit dat er de laatste jaren heel veel bouwprojecten werden opgestart. Ook onze schitterende accommodatie en speelruimte zijn extra troeven om een degelijke werking op poten te zetten. Daarbij wordt de Chirowerking ondersteund door een groep leiders van 17 man sterk die er alles aan doet om de kinderen wekelijks een leuke spelnamiddag te bezorgen. Eigenlijk begint het allemaal met een goed uitgekiende startdag die gepland staat op 17 september. Die startdag is vooral bedoeld voor de nieuwkomers. Kinderen die voor de eerste keer naar de Chiro komen, moeten zich op de startdag een beeld kunnen vormen van wat het inhoudt om Chirolid te zijn. Nieuwkomers mogen drie keer gratis naar de Chiro komen zonder aan te sluiten. Pas na de derde keer moeten ze de knoop doorhakken en lid worden. De grootste groep bij de Chiro wordt gevormd door het eerste en tweede leerjaar. De leiding is intussen ook langs geweest bij alle klassen van de lagere school op de Ginste om de Chiro even voor te stellen en dat is blijkbaar een heel goede formule. Ook het jaarlijks kamp is iets waar alle kinderen naar uitkijken en het Chiroleven compleet maakt. We doen er dan ook alles aan om niet alleen een uitstekende kamplocatie te vinden, maar vooral te zorgen dat er een goede omkadering is.”

CDG-code

Naast het in elkaar knutselen van een superleuke startdag op 17 september is er nog een activiteit die er zit aan te komen en die moet zorgen dat er voldoende financiële middelen voor handen zijn. “Op 21 oktober 2023 pakken we uit met onze jaarlijkse CDG-code fuif. Deze Chirofuif krijgt zijn beslag in de Ginstezaal. Daar worden twee ruimtes gerecreëerd waar telkens een ander genre muziek wordt aangeboden. Op onze Chirofuif is er geen plaats voor druggebruikers of embrasmakers. Wij willen koste wat kost onze goede naam en faam gaaf houden bij de Ginste bevolking”, besloot een gedreven Chiroman Lucas Masselis. (JC)

The post Chiro de Ginste barst uit zijn voegen: “Iedere week 170 kinderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »