Buren aperitieven in Europawijk

In de Europawijk was er recent opnieuw een gezellig samenzijn. Onder de noemer ‘De langste aperoplank’ konden de buren er samen aperitieven.

Het feestelijke gebeuren was een samenwerking tussen de buurtwerking Zwevegem, Weg-Wijs vzw en het Zorgzame Buurten-project.

“Bij een goede aperitief horen drankjes en hapjes. De drankjes werden voorzien door de organiserende instanties en de hapjes door de buren uit de wijk. Bedoeling was om alles gratis aan te bieden zodat men gezellig met elkaar kon kennismaken”, zegt Julie Tytgat van Zorgzame Buurten. Het zonnetje was alvast van de partij en de buurtbewoners hadden er duidelijk ook zin in. “Een mooie, gevarieerde opkomst uit verschillende hoeken van de Europawijk, zorgden voor een rijkelijk gevulde aperotafel. Iedereen kon naar hartenlust genieten van een gezellige babbel, lekkere hapjes en drankjes. Het was een fijne middag en sommigen maakten er zelfs een hele dag van, samen met hun buren”, aldus Julie.

Ontmoeting

“Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ blijven we inzetten op ontmoeting, elkaar kennen en er voor elkaar zijn. Want in deze buurt zorgt iedereen voor iedereen”, gaat buurtwerker Lisa Dejonghe verder. De aperitief had meer tot doel dan gewoon eens samenkomen. “Een aantal projecten vanuit het zorgzame buurten-project werden in de kijker gezet: zoals de buurtkar die door de buurt ontwikkeld en gepimpt werd en die sinds kort omgedoopt werd tot ‘Kwebbelkar’. Ook de ‘burenboekjes’ lagen op de tafels. Dit zijn boekjes op het aloude concept van de vriendenboekjes uit de lagere schoolklas, maar dan op buurtniveau om elkaar te leren kennen, en zo de noden en talenten uit de buurt te ontdekken”, besluit Marc Claeys van Weg-Wijs vzw. De buren, Weg-Wijs vzw en de buurtwerking zien het alvast zitten om deze activiteit als jaarlijkse traditie in de buurt te installeren. (Geert Vanhessche)

The post Buren aperitieven in Europawijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »