Bjorn De Roo keert terug naar Volley Bredene: “Dit voelt echt als thuiskomen”

Bredenaar Bjorn De Roo (43) begint komend weekend aan zijn eerste seizoen als coach van de dames van Volley Bredene die in Promo 2 uitkomen. Hij had eerder vijf jaar de dames van Volley De Haan onder zijn hoede, maar start nu aan een tweede periode in de club waar hij vele jaren samen met zijn broer Dennis het mooie weer maakte bij het herenteam.

“Ik kende een heel leuke en mooie periode bij Volley De Haan”, opent Bjorn De Roo. “Het was een fantastisch hoofdstuk en een prima leerschool. Ik heb het me geen seconde beklaagd dat ik vijf jaar geleden bij de buren aan de slag ging, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een nieuwe coach staat meestal gelijk met een frisse wind en nieuwe ideeën. Dat zal Volley De Haan deugd doen.”

Bjorn De Roo trok als 13-jarige jongen voor het eerst volleybalsloffen aan bij Volley Bredene en was vele jaren één van de sterkhouders van het herenteam. “Het voelt echt aan als thuiskomen. Het is een blij weerzien met heel wat mensen die ik al jaren ken. Het voelt aan alsof ik sta te coachen in mijn achtertuin. Enkele speelsters van mijn ploeg ken ik uit de tijd dat ik hier het tweede damesteam coachte. Ook via mijn echtgenote, die dertig jaar speelde bij de dames en jeugdtrainster was, krijg ik heel wat info over mijn speelsters.”

Ambities

Voor boude uitspraken over de ambities van zijn team moet je niet bij Bjorn De Roo zijn. “We hebben een heel goede voorbereiding achter de rug. We namen deel aan verschillende tornooien waarin we goed presteerden en ons stageweekend was een groot succes. Vorig weekend wonnen we onze eerste bekerwedstrijd, maar succes in de bekercompetitie is geen garantie voor een goede start in de competitie. Mijn speelsters vormen een stevig collectief geheel en dat zal wellicht ons sterkste wapen zijn.”

“Elke partij is anders en daarom kijk ik nooit verder dan de volgende wedstrijd”, besluit Bjorn De Roo. “Ik hoor en lees her en der dat we zeker in de top vijf kunnen meedraaien, maar die ambitie hoor je mij niet uitspreken.”

The post Bjorn De Roo keert terug naar Volley Bredene: “Dit voelt echt als thuiskomen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”
The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom,

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »