BBC Zwevezele wil lang in de titelstrijd blijven

Exact 20 jaar geleden begon de steile opgang van het basketbal in Zwevezele. In het seizoen 2003-2004 speelde de ploeg kampioen in eerste provinciale, de reeks waar ze zich ondertussen weer bevinden. Zes jaar later mocht het zich voor de eerste keer kampioen in de tweede nationale klasse noemen, een huzarenstukje dat zich enkele jaren later nog eens herhaalde. Of de geschiedenis zich herhaalt, is zeer de vraag, maar het is met ambitie dat BBC De Westhoek binnenkort aan het seizoen begint.

In die dubbele kampioenenploeg fungeerden spelers die nu opnieuw of nog steeds de dienst uitmaken, zoals Laurent Lhote, Seppe Dezutter, Ruben Casteleyn en Nicolas Vandeputte. Joeri Bourdeaux (45) maakte de hoogtepunten als speler mee en is nu al enkele jaren coach van de Zwevezeelse ploeg: “Of je nu op het op één na hoogste niveau speelt, of je coacht een ploeg in eerste provinciale: het blijft basketbal. Onderschat het niveau in provinciale niet. Daar zitten ook spelers tussen die hogerop actief waren en het spelletje door en door beheersen.”

Titelkandidaat?

Vorig seizoen trok Bourdeaux zelf nog het spelersplunje aan, maar dat is minder en minder de bedoeling. “Alleen als er te veel geblesseerden zijn, stel ik mezelf nog op. Daar had het de voorbije weken trouwens alle schijn van, want beide spelverdelers (Laurent Lhote en Nicolas Vandeputte, red.) en big guy Bram Deceuninck waren out met diverse kwaaltjes. Stilaan sluiten ze echter weer aan bij de groep, zodat ik met een solide geheel aan de competitiestart hoop te verschijnen. Dat wordt meteen een klepper met de uitwedstrijd bij Izegem, de titelkandidaat. Wij willen zo lang mogelijk in de top-drie blijven staan. Het is in Zwevezele de gewoonte om ambitieus te zijn”, lacht hij. (MD)

Zaterdag 16 september om 20 uur: Zwevezele One – Turnhout One (Beker van Vlaanderen); zaterdag 23 september om 20.30 uur: Izegem One Zwevezele One (competitie).

The post BBC Zwevezele wil lang in de titelstrijd blijven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »