Appartementsgebouw in Oostende even ontruimd door rookontwikkeling

Een appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg in Oostende is woensdagavond even ontruimd voor rookontwikkeling in de trappenhal. De brandweer ging meteen op zoek naar een brandhaard.

Kort voor 18 uur kreeg de brandweer de melding dat er brand ontstaan was in een appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg, tussen het Mac Leodplein en de Leffingestraat. Het waren bewoners van het gebouw die de brandweer verwittigden nadat ze rookontwikkeling hadden opgemerkt. De brandweer snelde meteen ter plaatse en schaalde vrijwel meteen bij aankomst op.

“Toen we aankwamen, merkten we inderdaad meteen rookontwikkeling op in de trappenhal van het gebouw”, zegt luitenant Roemer Vanhoutte van Hulpverleningszone 1. “Het was niet meteen duidelijk waar de rookontwikkeling vandaag kwam en dus gingen we op zoek naar een eventuele brandhaard. Ondertussen vroegen we een ploeg in bijstand.”

De mensen in het gebouw werden meteen geëvacueerd. “Onze ladderwagen heeft meteen een swipe uitgevoerd langs de buitenzijde van het gebouw”, vervolgt de brandweerluitenant. “Daaruit bleek dat er op de zesde en op de vierde verdieping nog mensen aanwezig waren in de appartementen. Via de traphal konden die uiteindelijk geëvacueerd worden.”

Regenwaterpomp

Uiteindelijk werd de oorzaak van de rookontwikkeling snel ontdekt. “Het ging om de thermische beveiliging van een regenwaterpomp die gesmolten bleek te zijn. Daardoor is de motor en het plastieken omhulsel beginnen roken. Door de rook was er even paniek in het gebouw. Uiteindelijk bleef de schade vrij beperkt tot de regenwaterpomp zelf. Een ambulance kwam ter plaatse voor een eventuele check-up van de geëvacueerden”, aldus Vanhoutte.

De lokale politie van Oostende kwam ter plaatse om het verkeer te regelen. Gezien het uur was het vrij druk op de Torhoutsesteenweg en dus ontstond er enige verkeershinder. De interventie zat er na ongeveer een uur op.

The post Appartementsgebouw in Oostende even ontruimd door rookontwikkeling is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »