Analist: ‘Er zit nog muziek in Universal’

15:12 Volgens Deutsche Bank wordt het met de prijsverhogingen die streamers als Spotify en Dezeer doorgevoerd hebben steeds duidelijker op welke goudader uitgever Universal Music zit.

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »