Ambulancewacht in brandweerkazerne wordt stopgezet: “Hulp blijft verzekerd”

De permanentie van de dienst 100 in de brandweerkazerne van Sint-Eloois-Winkel verdwijnt vanaf oktober. Het gaat om een beslissing van de hulpverleningszone Fluvia waartoe Ledegem behoort. De inwoners moeten zich echter geen zorgen maken. “Is er een oproep voor een levensbedreigende situatie, dan komt de mug van het AZ Delta in Rumbeke, in andere gevallen rukt het paramedische interventieteam (pit) van het ziekenhuis uit of de ambulances van Wevelgem of Menen”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

Tijdens de vragenronde op het einde van de gemeenteraad in Ledegem maandagavond vroeg Bart Maertens (CD&V/VD) wat er precies gebeurt met de permanentie van de dienst 100. “De ambulanciers leveren goed werk en er zijn veel oproepen”, aldus Bart.

De burgemeester schetste de lange voorgeschiedenis van de hulpdienst. “Er is een periode geweest dat de ambulancier van wacht de ambulance meenam naar huis en hij werd gekoppeld aan een collega die niet ver van hem woonde”, blikt de burgemeester terug.

Onder druk

“In 2008 kwam er een nieuw systeem voor de oproepen en stond onze dienst 100 onder druk.”

“Bij de brandweer in Moorsele waren er twee ambulanciers die er ’s nachts bleven slapen en die waren dus sneller ter plaatse na een oproep. Daardoor daalde hier het aantal oproepen van jaarlijks tussen de 200 à 250 naar 100 à 150. Er zijn toen heel wat gesprekken geweest, ook met het Rode Kruis van Lendelede. Ik kon bekomen dat onze permanentie zeker bleef tot er een nieuw ziekenhuis kwam.”

“Nu ligt dat dus anders. Het AZ Delta Rumbeke beschikt over een permanente interventiepost met een arts en ambulancier. We hadden met onze ambulance een vrij ruim gebied. Vorig jaar kwamen we uit op 1.400 ritten.”

“De zowat 50 ambulanciers kunnen elders verder hun werk doen. Ze hadden liever de permanentie in Sint-Eloois-Winkel behouden. Ik ook trouwens. Voor ons is het belangrijkste dat onze inwoners de garantie van een snelle interventie hebben.” (EDB)

The post Ambulancewacht in brandweerkazerne wordt stopgezet: “Hulp blijft verzekerd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De onverbreekbare band tussen Dieter Coppens en Kevin versterkt tijdens ‘De goudvis’: “We hebben speciale klik”

“Vroeger zag je mensen denken: ‘Oei, da’s iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?’ Intussen kennen ze zeker dertig van die gasten bij naam.” De impact die Dieter Coppens (46) en zijn maatje Kevin Van Den Bosch (39) hebben, is niet te onderschatten. De twee zijn nu opnieuw samen op pad voor ‘De goudvis’. In ‘Dag Allemaal’ vertellen ze

Lees meer »

Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef

Na 33 jaar uitbating stellen Jozef Vanbelle (58) en Els Vansteelant (58) hun slagerij in de Koolkerkse Steenweg in Sint-Jozef te koop. “Na jaren van hard werk, willen we het wat rustiger aan doen”, zegt Jozef. “Maar we stoppen niet voor er een geschikte koper of overnemer gevonden is.”
The post Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef appeared

Lees meer »

Axel Daeseleire organiseert dit weekend festival in Antwerpen: “Erik Van Looy en Charlotte Timmers staan in line-up”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rijwoning in Assebroek onbewoonbaar na brand

Woensdagmiddag even voor 13 uur is brand uitgebroken op de bovenste verdieping van een rijhuis in de Baron Ruzettelaan is Assebroek bij Brugge.
The post Rijwoning in Assebroek onbewoonbaar na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zussen Marlies en Lien openen de deuren van ‘Barsista’ in Roeselare: “We gaan voor gezonde en verse producten”

Maandag 23 september openen de zussen Lien (30) en Marlies Verhelst (27) de deuren van Barsista langs de Westlaan in Roeselare. In hun nieuwe zaak kunnen mensen genieten van een ontbijt, een lunch of een lekkere koffie. “We gaan voor gezond en vers, maar de gebruikelijke zoetigheden zullen hier zeker niet ontbreken.”
The post Zussen Marlies en Lien openen

Lees meer »

7 doden, verschillende vermisten en enorm veel schade, “maar het kan nog erger”

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »