Agnes Longueville rondt de kaap van 100

Damme heeft er een eeuweling bij. Op maandag 4 september vierde Agnes Longueville uit Sijsele haar honderdste verjaardag in lokaal dienstencentrum De Brouwerij bij woonzorgcentrum De Stek.

Het was behoorlijk druk in het lokaal dienstencentrum De Brouwerij in Sijsele maandagnamiddag. Er kwamen een vijftigtal mensen, familie en vrienden, opdagen voor de honderdste verjaardag van Agnes Longueville. Agnes is geboren en getogen in Sijsele, waar ze opgroeide op een landbouwbedrijf langs de Antwerpse Heirweg. Ze bleef, tot haar opname in het woonzorgcentrum acht maanden geleden, de hele tijd op de boerderij wonen, huwde nooit en kreeg ook geen kinderen. Ook haar tien jaar jongere zus Cécile huwde nooit en woont nu nog altijd op de hoeve. En daar blijft het niet bij: ook hun broer Jozef bleef vrijgezel en bleef op de boerderij tot zijn overlijden vijf jaar terug.

Op zichzelf

“Toen Agnes ongelukkig ten val kwam, was ze niet meer mobiel en moest ze opgenomen worden in het woonzorgcentrum”, vertelt Marinette De Metsenaere, een goede vriendin van de familie die samen met haar echtgenoot veel zorg en begeleiding biedt aan Agnes en zus Cécile. “We leerden de familie kennen doordat we indertijd een bedrijf runden dat er onder meer veevoeders leverde. En zo zijn we altijd in contact gebleven. Mijn echtgenoot zorgt er ook voor dat de hoeve en omliggende grond, waar geen landbouwactiviteit meer is, toch wat netjes blijft, door onder meer het onkruid te wieden en het gras te maaien. De jongere zus Cécile zorgde lange tijd voor Agnes, maar door haar val is dat dus moeilijker geworden.” Sinds de opname van haar zus Agnes in het woonzorgcentrum komt Cécile minstens twee keer in de week op bezoek, gebracht door goede vriendin Marinette. De beide zussen waren altijd al eerder op zichzelf, maar proberen toch goed mee te zijn met alles wat er gaande is in Sijsele en omstreken. Namens het stadsbestuur kwamen burgemeester Joachim Coens en schepen Filip Babylon langs om de honderdjarige te feliciteren en een geschenk te overhandigen. Ze maakten ook de gelukwensen en een aandenken namens het koningshuis over. (PDV)

The post Agnes Longueville rondt de kaap van 100 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »